V Mostě zastavili sečení trávy. Slunce nízké trávníky decimuje
Foto: město Most
Most

Most – Technické služby města Mostu dočasně omezí sečení vybraných trávníků. Rozhodnutí padlo po konzultaci s odborem životního prostředí a má za cíl minimalizovat dopady sucha na místní zelené plochy. Ředitel Technických služeb města Mostu Michal Hartman vysvětlil důvody tohoto kroku a podělil se o plány na využití volné kapacity.


Vzhledem k aktuálnímu suchu a nedostatku srážek se město Most potýká s výzvou udržet svou zeleň zdravou a vitální. S cílem minimalizovat negativní dopady sucha na trávníky, rozhodlo se oddělení městské zeleně pozastavit sečení v zónách s intenzivní sečí. Toto opatření by mělo zabránit nadměrnému odparu z krátce sečených trávníků a umožnit jim lépe odolat náročným letním podmínkám.

„Jsme si vědomi vlivu sucha na naše zelené plochy a snažíme se přijmout opatření, která pomohou chránit naši krajinu," uvedl ředitel Technických služeb města Mostu a doplnil: „Pozastavením sečení v oblastech s intenzivní sečí chceme alespoň částečně pomoci udržení vody v půdě."

Přerušení sečení trávníku umožní Technickým službám města Mostu přesměrovat svou kapacitu na jiné úkoly. Ředitel Hartman sdělil, že volnou kapacitu využijí k práci na vyšších travních porostech v zónách s méně intenzivní sečí a k ošetřování keřů.

Opatření města Mostu získalo podporu odboru životního prostředí, který vítá iniciativu chránit zelené plochy a minimalizovat dopady sucha na místní krajinu. Jejich společné úsilí přispěje k udržitelné péči o životní prostředí a ochraně zelených ploch v Mostě.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru