Hlavní obsah

Světová šestka na vesnici na Příbramsku? V Obořišti se představí šipkařská elita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou rybu ulovili pořadatelé premiérového ročníku Baštýř Darts Cupu ve vesnici Obořiště na Příbramsku. Díky osobním vazbám promotéra Pavla Kordy do Česka dorazí číslo šest světových šipek Angličan Luke Humphries. A nechybí ani česká elita. Na dvoudenním turnaji, který se koná dnes a zítra, navíc poměří síly s nejlepšími amatéry.

Foto: archiv Penzionu Nový Rybník

Do Obořiště na Příbramsku se sjedou elitní šipkaři včetně světové šestky.

Článek

Je to zhruba měsíc, co v pražských Letňanech vyvrcholil třetí ročník Czech Darts Open, turnaje nejprestižnější šipkové organizace PDC, který letos po vítězství nad Angličanem Davem Chisnallem ovládl Skot Peter Wright. Teď se však v Česku chystá další šipkařská show.

Akce se uskuteční v Penzionu Nový Rybník. „„Šipky jsou poslední dobou velkým sportovním i společenským fenoménem. Proto jsem se před časem rozhodl oslovit Pavla Kordu s nápadem, že bychom právě v Obořišti, odkud pochází, mohli společně uspořádat nějakou zajímavou akci, která ještě zvýší popularitu šipek v Česku," prozrazuje ředitel penzionu Lukáš Kordule s tím, že původně se mělo jednat o turnaj s ryze českou účastí.

„Oba však máme rádi výzvy, takže jsme se nakonec dohodli, že se pokusíme, aby se formát akce alespoň částečně blížil světové úrovni. Pavel na to konto přišel s nápadem, že zkusí oslovit některého hráče z TOP 10 aktuálního světového žebříčku," popisuje Kordule, syn bývalého fotbalisty Miroslava Korduleho.

Díky Kordovým osobním vazbám nakonec dotáhli na nový turnaj světovou šestku. Za Humphriesem sám letěl do Londýna a s manažerem vykomunikoval veškeré podmínky. Pořadatelé zajišťují letenky, dopravu nebo ubytování.

„Je to unikát, protože tyto světové hvězdy hrají pouze na největších turnajích, které se konají pod záštitou PDC. Tohle je vůbec první případ, kdy si jeden z nejlepších světových hráčů zahraje na soukromém turnaji," podotýká Kordule.

V pátek je na programu turnaj týmů, v sobotu se utkají jednotlivci a v závěrečné exhibici se čtyři nejlepší z nich postaví i hvězdám. Vedle Humphriese dorazí i česká špička v čele s Karlem Sedláčkem, Vítězslavem Sedlákem a Janem Hlaváčkem.

Reklama

Související témata: