Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Bahna, historická auta nebo terénní běh pro děti

Tento víkend se můžete vydat na Den pozemního vojska na Bahna u Strašic nebo na Barokní veselici na zámek v Čečovicích. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Noc s operou

Čtěte také

Noc s operou přinese v pátek 23. června v lochotínském amfiteátru Carmen Georgese Bizeta pod širým nebem v režii Tomáše Ondřeje Pilaře. Čeká vás monumentální scénografie, projekce na pěti obrazovkách, světelné a pyrotechnické efekty i výjimečné obsazení. Jako Carmen se představí Václava Krejčí Housková, která byla za roli Carmen nominována na Cenu Thálie. V roli dona Josého uvidíte a uslyšíte Paola Lardizzone, italského rodáka, který si plzeňské publikum získal hned svým prvním výkonem, a to v opeře Aida. Do role Escamilla byl obsazen Csaba Kotlár.

Den pozemního vojska – Bahna

Jako tradičně bude na Bahnech u Strašic v sobotu 24. června mezi 9. a 16. hodinou účinkovat pásová a kolová technika z Muzea na demarkační linii v Rokycanech i Armáda ČR. Představena budou česká vojenská vozidla, i technika sousedních zemí. Těšit se můžete i na historickou techniku, průlety vzdušných sil AČR i na seskok výsadkářů. Ukázky historického boje, i současné přípravy našich těžkých jednotek k obraně země.

Jízda Jiřího Kristiána Lobkowicze

Historická vozidla ozdobí zámecký park v Křimicích v sobotu 24. června. Start jízdy je v 10 hodin, vozy následně budou vystaveny od 13:45. Jiří Kristián Lobkowicz (22. února 1907 Turnov – 22. května 1932 Berlín) byl příslušník mělnické větve šlechtického rodu Lobkowiczů a český automobilový závodník.

Výhledy

Městys Klenčí pod Čerchovem zve na tradiční festival Výhledy. V sobotu 24. června vystoupí dechová kapela Horalka, houslové Duo Divine, hity skupiny Olympik zahraje Jiří Valenta a Blastery, večer zakončí pop rocková skupina Hodiny. Neděle bude patřit tradičně folkloru. Nebude chybět místní pěvecké uskupení Haltravan nebo sestry Kuželkovy, dále pak vystoupí soubory z Postřekova nebo Mrákova. Přijďte hyjtu a užijte si kulturní víkend v krásném areálu Staré pošty.

Barokní veselice

Barokní veselice

Klub Ladislava Lábka v Plzni, jenž je základní organizací Českého svazu ochránců památek, zve na Barokní veselici, která se uskuteční na nádvoří zámku Čečovice na Domažlicku v sobotu 24. června. Výtěžek akce, jež nabídne hudební i šermířské vystoupení, divadlo, řemeslné stánky, výstavu chodských krojů i komentované prohlídky zámku, půjde jako řada předcházejících klubem organizovaných akcí na opravu tohoto poničeného historického objektu.

Škodaland Race Junior

Pro děti od čtyř do třinácti let přichystal MO Plzeň 3 v neděli 25. června závod s překážkami a v nerovnoměrném terénu. Poběží se od bývalého kempu směrem k Borské přehradě, a pak podél břehu k jezírku a odtud zpět do kempu. Na trase dlouhé 1,5 km děti čeká sedmnáct překážek, jako je třeba průchod hasičskou pěnou. A kdo zrovna nepoběží, ten si bude moci v prostoru startu a cíle užívat bohatý doprovodný program. Podrobnosti najdete zde.

Koncert v Potvorově

Koncert v Potvorově

Do kostela sv. Mikuláše v Potvorově jste zváni v neděli 25.6.2023 v 17 hodin. Jaroslav Olin Nejezchleba a Pavel Skála vás seznámí s legendární skupinou MARSYAS. Dozvíme se vše, co si pamatují o Petru Kalandrovi, Zuzaně Michnové a dalších členech kapely. Vzpomínky doprovodí dobrou hudbou.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio