Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. června 2023 17:24
Čas čtení 0:53
Kristýna Dobiášová

Harrison Ford končí v roli Indiany Jonese. Půjde herec do důchodu?

Harrison Ford končí v roli Indiany Jonese. Půjde herec do důchodu?
Zdroj: Paramount Pictures
ZAJÍMAVOSTI FILM FILMOVÉ OSOBNOSTI FILMY ROKU ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Harrison Ford končí po chystaném snímku „Indiana Jones a nástroj osudu“ s hraním této hlavní postavy. Neznamená to však, že by končil s herectvím. Promluvil o tom v rozhovoru pro CNN v pořadu Who's Talking to Chris Wallace?

81letý herec se smál představě, že by měl skončit. Na otázku, zda plánuje jít do důchodu, odpověděl: „Neplánuji. Když nemám práci, tak se mi nedaří. Pracuji rád.“ Klíčová je podle něj intenzita a intimita spolupráce. „Je to kombinovaná ctižádost, která se nějak vykouzlí ze slov na stránce. Neplánuji si, co chci ve scéně udělat. Necítím se být k ničemu zavázán. Věci, na kterých pracuji, mě přirozeně ovlivňují,“ komentoval.

„Chci věk využít k vyprávění příběhu,“ říká Ford

Přesto chtěl v nejnovějším pokračování Indiany Jonese skutečně pocítit svou současnou životní etapu. Sdělil, že kouzlo návratu k hercově nejznámější roli spočívalo v přijetí jeho věku. „Chtěl jsem, abychom se k otázce věku postavili přímo. Ne abych svůj věk skrýval, ale abych ho využil při vyprávění příběhu.“

Doporučeno
„Z kina odchází zdrcení, nemohou mluvit,“ toto jsou první reakce na Oppenheimera „Z kina odchází zdrcení, nemohou mluvit,“ toto jsou první reakce na Oppenheimera 22. června 2023 15:16

Loučení s Indianou Jonesem pro něj ale těžké není. „Je čas, abych dospěl.“ Před šesti lety si říkal, že by mohli zkusit natočit další díl.

„Chtěl jsem, aby se týkal věku, protože si myslím, že to završuje příběh, který jsme vyprávěli, a dovedli jsme ho na správné místo. Poslední díl skončil v jakémsi pozastaveném stavu. Nebyl tam opravdu silný pocit uzavření, ve které jsem vždycky doufal, zaoblení a promluvení do této problematiky stáří. Nedělat si z toho legraci, ale udělat z toho skutečnou věc,“ vyjádřil se ke snímku z roku 2008 s názvem Indiana Jones a království křišťálové lebky.

Domů
Sdílet
Diskuse