Tenistka Krejčíková zvládla další české derby. Na turnaji v Birminghamu si zahraje semifinále

Tenistka Barbora Krejčíková zvítězila v českém derby v Birminghamu nad Lindou Fruhvirtovou 6:3, 6:2 a postoupila poprvé v kariéře na travnatém povrchu do semifinále. Sedmadvacetiletá hráčka z Ivančic, která plní roli nasazené jedničky, vyřadila o devět let mladší krajanku za 74 minut. O postup do finále se utká s Číňankou Ču Lin, která zdolala Kanaďanku Rebeccu Marinovou.

Birmingham (Aktualizováno: 19:57 23. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková v zápase na turnaji v Birminghamu

Barbora Krejčíková v zápase na turnaji v Birminghamu | Foto: Carl Recine | Zdroj: Reuters

Dvanáctá hráčka světa Krejčíková vyhrála proti Fruhvirtové i druhý vzájemný zápas a navázala na tři roky starý triumf z Prahy. Také nyní ovládla zápas bez ztráty setu.

Dvojnásobná vítězka předloňského Roland Garros Krejčíková nenabídla soupeřce ani jeden brejkbol a pomohla si šesti esy. V Birminghamu zabojuje o druhé finále v sezoně, v únoru triumfovala na tvrdém povrchu v Dubaji. S devětadvacetiletou Ču Lin se utká poprvé v kariéře.

Cítím se skvěle, je příjemné mít za sebou tři výhry. Vždy je těžké hrát proti české kolegyni, takže jsem spokojená s tím, jak jsem utkání zvládla, a těším se na semifinále,“ řekla Krejčíková v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Krejčíková získala proti Fruhvirtové ve čtvrté hře brejk a díky stoprocentnímu servisu se ujala po 32 minutách hry vedení. Ve druhé sadě pak rodačka z Brna vyhrála od stavu 1:1 čtyři hry po sobě a duel zakončila druhým využitým mečbolem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme