Box bez rukavic. Sportovní novinář Libor Kalous za 40 vteřin poslal tvrdými "přímkami" soupeře ze Slovenska k zemi

Libor Kalous (vlevo)
Libor Kalous (vlevo)
Foto: Se svolením Libora Kalouse
Rudolf Šindelář | Redaktor
[email protected]
Publikováno: 24. 6. 2023

Tenhle chlapík rozhodně do starého železa nepatří. Sportovní redaktor Libor Kalous z portálu Kaocko.cz byl účastníkem pátečního galavečera Král ulice v Nitře, kde se utkal v boxu bez rukavic s ostříleným fighterem Kevinem Farkašem (26). Sedmačtyřicetiletý novinář ukázal, že ve svých pažích má přímo dynamit. Jeho soupeř po čtyřiceti vteřinách prvního kola toho měl plné zuby a nedokázal se po několika inkasovaných tvrdých direktech na tělo a hlavu zvednout ze země. Pro ŽivotvČesku.cz novinář poskytl rozhovor krátce po svém triumfu.

Libore, v roce 2017 jste měl svůj první zápas v MMA, teď v boxu bez rukavic. Co teď tedy bude následovat?

Je to tak. Mě to baví. Co dál? Uvidíme, co si zase na sebe vymyslím. Jsem rád, že tohle dopadlo pro mě bez zranění a vítězně. Dám si teď týden pauzu a pak uvidíme.

Vy to máte obráceně, jste takový zajímavý úkaz ve světě českých bojových sportů. Mezitím, co většina zápasníků končí s kariérou, vy začínáte...

Je to tak. Na jednu stranu mě mrzí, že jsem nezačal dříve, třeba před dvaceti, třiceti lety, ale neřeším to. Je to zkrátka tady a teď. Jako novinář píši o bojových sportech, takže k tomu mám blízko. Jsem v komunitě těch lidí, baví mě to a užívám si to.

Vím, že každý den píšete pro web Kaocko.cz, ale zároveň i trénujete. Konkrétně teď za vámi je příprava na zmíněný zápas v boxu bez rukavic. Jak to všechno stíháte?

Když si člověk řekne, že to chce zvládnout, tak to jde. Vlastně poslední tři měsíce můj život byl jen práce a trénink. Konkrétně osm tréninků týdně a zbytek času práce. Lehké to není, ale zvládnout to jde.

Napadá mě, když jste takhle ve formě, jestli byste si to nechtěl dát s Karlosem Vémolou nebo Patrikem Kinclem?

(Zasměje se). S oběma jsem v rámci práce dělal několik reportáží. A zkusil jsem si s nimi i stoupnout do oktagonu v rámci tréninku. Karlos ten mě házel, takže to byl letecký den, Patrik si mě také vodil. Rovnat se s nimi nemohu, ale jít a zkusit si to s nimi je něco, co zkrátka má člověk za odměnu a jsem za tu příležitost rád.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.