Místo Síně slávy bude Mauzoleum


Nákupní centrum Harfa v pražských Vysočanech bylo dlouhou dobu známé jako sídlo Síně slávy českého hokeje. K vidění byly opravdu jedinečné exponáty, které by v zámoří vykupovali zlatem. S nástupem nového prezidenta hokejového svazu Aloise Hadamczika bylo jasné, že se bude zavírat. Už jen pro zraněné ego prezidenta, který dosud do prestižní Síně slávy nebyl uveden. Vyklízení prostor bylo mediálně značně sledováno, aniž by kdokoliv ze svazu dokázal nešťastnou záležitost normálně vysvětlit.



V současné době je celý prostor zahalen bílými deskami, za kterými vzniká nová expozice, připomínající velké karierní milníky současného prezidenta, včetně pověstných debat hráčů na olympijských hrách v Turíně 2006, kdy hráči brali zisk bronzových medailí jako neúspěch, či záznam z plavby na výletní lodi v kanadském Quebecu v roce 2008, během které došlo k utužení týmu bez přítomnosti hlavního trenéra Hadamczika. Prostor na Harfě má být koncipován jako mauzoleum ještě žijícího velikána, vstupenky se budou prodávat na zimních stadionech po celé republice, přičemž v Kladně a Pardubicích obdrží zájemci speciální slevu. Zvídavci se ptají, proč nebyly odstraněny i dvě hokejové figuríny, které upoutávaly pozornost na Síň slávy. Odpověď je poměrně jednoduchá, pro jednu z figurín seděl vzorem Michal Barinka, zeť Aloise Hadamczika. Rodinné poměry tak nedovolují stáhnout z ochozů nákupního centra figurínu manžela vlastní dcery.


Hokejisté představili posily pro mistrovství světa

Česká obec sokolská šokuje


Robert Záruba končí v České televizi

Petr Dědek se omlouvá, Kari Jalonen míří do Pardubic


Říká se, že kuriózní neověřené informace, jaká je i ta, co jste si přečetli, vydavatelé novin dříve opatřovali latinskou zkratkou N.T. (Non testatum) – neověřeno. Fonetická podoba zkratky "enté"  se zvukově  podobá německému die Ente, česky tedy kachna. Nu a tak Kachna na neděli. 

(kp,sportovnilisty.cz,foto:mp)