Vstřebávám, co se vlastně stalo, prozradila bronzová lezkyně Širůčková po první velké medaili

Česká výprava má na Evropských hrách v Polsku už sedm medailí. Tu poslední získal puškař Jiří Přívratský v třípolohové střelbě z malorážky a je ze stříbra. Povedený byl i sobotní večer, kdy se z bronzu radovala jak lezkyně Tereza Širůčková, tak taekwondistka Dominika Hronová.

Krakov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tereza Sirůčková na snímku z roku 2022

Tereza Sirůčková na snímku z roku 2022 | Foto: Dalibor Glück

I když to tak dlouho nevypadalo, česká výprava na Evropských hrách v Polsku zažila medailově velmi zdařilou sobotu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reakce českých sportovců, kteří na Evropských hrách získali další cenné kovy

Hurónský řev slyšeli fanoušci v polském městě Krynica Zdrój poté, co Dominika Hronová v kategorii do 53 kilogramů zdolala v boji o bronz Elu Aydinovou z Německa. A za svůj výkon uslyšela od trenéra i osobitou pochvalu.

„Kdyby mi to někdo ráno řekl, tak tomu věřit nebudu, ale věřím tomu, že jsem do toho dala všechno a vyplatilo se to,“ potvrdila Hronová v telefonickém rozhovoru, že i ona byla ze třetího místa mezi taekwondistkami překvapená.

„Bylo to tam nejvíc o nervy, ale zase na druhou stranu jsem byla nejvíce soustředěná na ten boj.“

Dominika Hronová ve volném čase sleduje závody formule 1 a přeje Maxi Verstappenovi. Protože ale budou monoposty bojovat až na přelomu června a července v Rakousku, mohla si čtyřiadvacetiletá Češka naladit třeba přímý přenos reprezentační kolegyně, sportovní lezkyně Terezy Širůčkové.

Lezení na obtížnost sice na Evropských hrách vynechala většina z kontinentální špičky, ani tak ale dvacetileté Širůčkové nedávali experti příliš nadějí. Ve finále, které v Tarnowě o víc než hodinu odsunula průtrž mračen, startovala jako první a vyrazila fanouškům dech, když vyšplhala až na bod 39, tedy těsně pod vrchol stěny.

Českou reprezentantku sice překonaly dvě Francouzky – včetně vítězné Camille Pougetové, když ale vypadla vítězka kvalifikace Rakušanka Mattea Poetziová na bodu 38, spadly ze Širůčkové obavy a naopak nastoupila bronzová medailová radost.

„Jsem hrozně nadšená, nevím ani, co teď říct... Byla jsem hodně nervózní, protože je to pro mě vlastně první velké finále v dospělé kategorii a vlastně i první medaile. Pořád to tak vstřebávám všechno a nevím, co se vlastně stalo,“ řekla Tereza Širůčková, která navýšila dosavadní počet českých medailí z Evropských her na šest. Reprezentanti mají dvě zlata, jedno stříbro a tři bronzy.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme