Hotelová přístavba vyrostla u třeboňských lázní Aurora. Ubytovat se tu může více než sto lidí

26. červen 2023 07:31

Nový hotel se 104 lůžky otevřou Slatinné lázně Třeboň. Jedná se o přístavbu lázeňského domu Aurora, která si vyžádala investici ve výši 200 milionů korun. Nové prostory si během Dne otevřených dveří přišly prohlédnout stovky lidí.

„Teď jsme v apartmánu ve čtvrtém patře. Má ložnici, obývací pokoj, koupelnu a velkou terasu s výhledem na rybník Svět,“ ukazoval jednatel Slatinných lázní Třeboň Vilém Kahoun.

Stavaři na přístavbě pracovali třináct měsíců. První hosté se tady ubytují už v sobotu. „Kapacita od 1. července je plně obsazená, takže zájem je. Třeboň skutečně poskytuje velmi kvalitní léčebné a wellness služby a nyní budeme moci naplňovat požadavky širší klientely,“ uvedl Vilém Kahoun.

Nově otevřenou část lázeňského domu si přišla prohlédnout například Ludmila Tichá z Prahy. „Moc se mi to líbí. Jezdím sem pravidelně už asi deset let a mohu říct, že jak se to tu mění v poslední době, je krásné,“ komentovala.

Čtěte také

Na kole na prohlídku lázeňské novostavby dorazil s přáteli Jiří Vošta. „Jsme z Tábora, projíždíme a zaslechli jsme, že se zrovna dneska můžeme podívat do tohoto pavilonu, tak jsme si to nenechali ujít. Myslím, že to je opravdu dobrý počin a bude tu pěkné léčení,“ řekl.

Většina návštěvníků ocenila i architektonické řešení hotelové přístavby, která je sice moderní, zároveň ale podle autora projektu Milana Špuláka respektuje původní předlohu ze 70. let minulého století.

„Zjistili jsme, že ten koncept je úžasný. Tady to bylo nadčasové, takže jsme k návrhům přistupovali s velkou pokorou a netroufali jsme si měnit velké věci, nechtěli jsme předvádět nějakou exhibici. Dovolili jsme si udělat trochu jinak zábradlí, doladili jsme barevnost a vycházíme z konceptu, který byl zpracován už před padesáti lety,“ upřesnil.

Lázeňský dům Aurora v Třeboni se díky nové přístavbě stal největším hotelem v jižních Čechách s kapacitou 700 lůžek.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související