Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyU-15

U15 v domácí soutěži čtvrtá

Výsledky, statistiky a vyjádření trenéra

Sdílet

Sparta obsadila na podzim páté místo a na jaře chtěla toto postavení vylepšit. V prvních deseti jarních soubojích nenašla přemožitele, ale v závěru ročníku přišlo pár zaváhání. Nakonec to stačilo na čtvrtou příčku. V článku se dozvíte více o její zápasech, hráčských a týmových statistikách a také zde najdete hodnocení trenéra.
Sparťani vstoupili do sezony třemi výhrami v řadě, ale do konce podzimní části se nevyhnuli několika zaváháním, což je odsunulo na páté místo v tabulce. Po zimní přestávce zaznamenali dvě remízy, po kterých následovalo osm výher v řadě a posunutí se v klasifikaci směrem nahoru. V závěrečných třech vystoupeních jsme už ale ani jednou nebodovali naplno a po dvou prohrách a jedné remíze obsadili 4. příčku se ztrátou šesti bodů na třetí Hradec Králové.
Přehled našich výsledků najdete zde.
V celé soutěži jsme byli druhým nejlépe bránícím celkem. Z hlediska vstřelených gólů nám patřila čtvrtá pozice. V tabulce domácích týmů jsme skončili třetí a na hřištích soupeřů o příčku níže.
Bilance ACS | 26 zápasů: 15 výher, 6 remíz, 5 proher – 51 bodů, skóre: 68:38.
Góly:
Sparťani se celkově prosadili 68krát, na čemž se podílelo 16 hráčů. Nejvyšším počtem gólů zatížil konto soupeřů Jonáš Topič, který skóroval 17 branek. To mu vyneslo 5. místo v ligové tabulce střelců.
Střelec Góly
Jonáš Topič 17
Vilém Holinka 8
Tomáš Jeřábek 8
Matyáš Amler 7
Arsenii Shyshkevych 6
Matěj Fejfar 5
Hubert Kořínek 5
Jan Dýcka 3
Nicolas Hroník 2
Jan Jandovský 2
Hugo Sochůrek 2
Lewis Azaka 1
Vincent Kotíšek 1
Jiří Pospíšil 1
Matteo Spizzirri 1
Daniel Šebrle 1
Brankáři:
Prostor v bráně dostali tři gólmani. Největší porci odchytal Jakisch, který ve 25ti zápasech zaznamenal 5 čistých kont.
Jméno Zápasy Čistá konta
Leonard Jakisch 25 5
Martin Stoulil 5 0
Jakub Mašát 1 0
Hráči:
Dres Sparty si během soutěžního ročníku obléklo 23 hráčů. Dvanáct z nich přitom odehrálo více než 20 utkání.
Jméno Zápasy
Jiří Pospíšil 24
Matěj Fejfar 23
Hugo Sochůrek 23
Matteo Spizzirri 23
Jonáš Topič 22
Jan Dýcka 22
Tomáš Jeřábek 22
Arsenii Shyshkevych 22
Jonáš Hocek 21
Nicolas Hroník 20
Vincent Kotíšek 20
Sebastian Pech 20
Vilém Holinka 19
Kai Jupa-Williams 16
Jan Jandovský 15
Tobiáš Petrák 14
Matyáš Amler 14
Hubert Kořínek 13
Maxim Kotíšek 11
Daniel Šebrle 4
Lewis Azaka 2
Petr Střeska 1
Viktor Švec 1
Hlavní trenér Tomáš Kabelák hodnotí sezonu: „Do jarní části jsme vstupovali zejména s úkolem zlepšit naše výkony, zapracovat jak na zvýšení produktivity v ofenzívě, tak na zlepšení defenzivní činnosti. Po dvou úvodních remízách jsme nastoupili na šňůru osmi vítězství, kdy se nám podařilo udržet pětkrát čisté konto a vstřelit 28 branek, což nám dávalo indicie ve zlepšení naší výkonnosti.
Závěr soutěže nám však výsledkově nevyšel, a tak jsme se z podzimního pátého místa posunuli pouze o jednu příčku výše. V celé sezoně jsme si společně prošli mnoho pozitivními i negativními zkušenostmi, což je pro rozvoj hráče velmi důležité. Ještě důležitější však je, jak na tyto prožité situace zareagují oni sami v jejich nadcházejícím období. V tom jim s trenéry přejeme pevnou vůli a touhu posouvat svoje hranice na další úroveň.“

Další novinky