Překladatelský systém Localazy z Brna získal další významnou investici

Brno, 27. června 2023 - Čtyři investiční subjekty – JIC Ventures, 12Bullets, Lighthouse Ventures a Garage Angels – oznámily společnou investici v řádu vyšších set tisíc eur do technologické společnosti Localazy, která nabízí software pro správu překladů. Jedná se tak již o druhou investici, kterou firma v posledních letech získala. Tu první, v podobné výši, získalo Localazy od Lighthouse Ventures před třemi lety. Celkem tak od investorů získala téměř milion eur.

Localazy CoreTeam 01

„Jsme nadšeni, že se nám podařilo získat další investici od tuzemských investorů. Aktuálně obsluhujeme zákazníky a uživatele ze 113 zemí světa a tato investice nám umožní alokovat potřebné zdroje nejen na další zlepšování našeho inovativního procesu automatizované lokalizace, ale také nám dovolí posílit pozici na důležitých trzích a urychlí naši globální expanzi,“ vysvětluje záměr s investicí zakladatel startupu Václav Hodek. Localazy už teď působí kromě Evropy i v Severní a Jižní Americe, Africe a Asii. Investice jí pomůže dále posilovat globální přítomnost.

„Localazy stojí na zdravých základech, už teď jsou ziskoví. Naše investice jim pomůže urychlit růst,“ říká za jednoho z investorů JIC Ventures Radim Kocourek, kterého doplňuje Jiří Nepala z Garage Angels: „Localazy nás zaujalo úspěšným produktem s výbornými referencemi a podnikatelským růstem. Důležitou součástí je pak kvalitní a s našimi hodnotami kompatibilní zakladatel firmy, kterého ve Václavu Hodkovi vidíme.“

Localazy založil Hodek v roce 2020. Nabízí firmám i jednotlivcům systém pro správu překladů, který se vyznačuje automatizací a přehledným designem. „Před Localazy jsem vyvinul jinou aplikaci, u které jsem si uvědomil, že právě opravdu jednoduchá možnost překladů do jakéhokoliv jazyka na trhu chybí,“ popisuje začátky startupu Hodek. „Udržet projekty, které se neustále vyvíjejí, kvalitně přeložené do všech podporovaných jazyků je poměrně komplikovaná věc. Ale povedlo se nám přijít na trh s řešením, které je pro uživatele opravdu přívětivé,“ říká Václav Hodek, jehož slova potvrzují sami klienti. „Vidět automatizaci překladů v praxi bylo působivé. Díky síti Localazy se naši vývojáři vůbec nemusí zabývat lokalizačními zdroji,“ pochvaluje si fungování Localazy například Lukáš Toth z firmy Rouvy, která vyvíjí aplikaci pro cyklistické trenažery.

Localazy má své kořeny ve Slavkově u Brna, ale jedná se o mezinárodní tým. Kromě lidí z České republiky jsou v něm i profesionálové z Estonska nebo Polska. Díky investici se bude tým rozrůstat o další vývojáře, které bude firma hledat hlavně v Česku.

Zdroj: JIC


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...