Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V polské Vratislavi proběhla soutěž FireFit Championships Europe 2023, účastnili se i Češi

Ve dnech 23. a 24. června proběhla v polské Vratislavi soutěž FireFit Championships Europe 2023. Šlo o spojení boje o titul „Nejtvrdší hasič“ v Polsku a zároveň mistrovství Evropy.

Česká republika měla na zahraniční soutěží několik zástupců.

Za muže to byli Vojtěch Dvořák, Tomáš Višnar, Marek Víšek, Roman Munzar, Zdeněk Král, Michal Pelikovský, Miroslav Michlovský, Jiří Chodúr, Martin Dušek, Karel Komárek, Matyáš Chlumský, Josef Sochor a Míra Bloudek. Za ženy nechyběla Aneta Stratilová.


V kategorii mužů 40–45 let se na prvním místě umístil Tomáš Višnar z Královéhradeckého kraje, na stupních vítězů s ním na třetím místě stál Marek Víšek z kraje vedlejšího. Do první desítky se vešli ještě Miroslav Michlovský na šestém a Josef Sochor na devátém místě.

V kategorii 45+ byl z českých závodníků nejrychlejší Míra Bloudek na místě osmém.

V kategorii žen skončila Aneta Stratilová na 11. místě žebříčku.


Výsledky jednotlivců se sčítaly, tříčlenné týmy byly z České republiky tři. Tomáš Višňar, Roman Munzar a Jiří Chodúr skončili za královéhradecký tým na sedmém místě; Marek Víšek, Zdeněk Král a Michal Pelikovský pak za pardubický tým na místě následujícím, os­mém.

Tým ve složení Miroslav Michlovský, Míra Bloudek a Aneta Stratilová skončil na 27. místě.


Při soutěži došlo i na tandemy. Dvojice Zdeněk Král a Marek Víšek získala v nejnáročnější kategorii osmé místo, v kategorii 40+ pak Josef Sochor a Tomáš Višnar vybojovali stříbro.


Ve štafetách se moc nedařilo, pardubická skončila na šestém místě, královéhradecká pak na místě čtrnáctém.

Sdílet