Marjari či whyohwhy na Moody Moon Noize? Rádi se necháme přesvědčovat koncerty, říkají organizátoři

27. červen 2023

Mezi 24.–26. srpnem proběhne v Chomutově 4. ročník butikového festivalu Moody Moon Noize, o jehož pořadatelství se dělí hudební magazín Full Moon, promotérské platformy Heartnoize a Mood a místní spolek Kuprospěchu. Do studia Radia Wave zavítali zástupci prvních dvou zmíněných platforem – šéfredaktor Full Moonu Michal Pařízek a spoluzakladatel a promotér Heartnoize Promotion David Čajčík. Jak se tvoří festivalový lineup? A co si v letošním programu přichystali za speciality?

„Úplnou náhodou jsme se vydali do Chomutova na koncert Amelie Siby a Dukly a zjistili jsme, že je to hodně pěkný město a žije to tam kulturou,“ říká David Čajčík k výběru letošního místa konání. Program Moody Moon Noize, na jehož přípravě se podílí, oživí hned několik pozoruhodných městských prostor – například Oblastní muzeum, kostel sv. Ignáce, Městský park nebo barokní jezuitskou kolej. Playlist tentokrát plnila jména z lineupu, třeba zběsilí Xces ze Slovenska, které Tereza popsala jako: „HEALTH meets System Of A Down“.

„Někdy je těžký se takhle ve třech dohodnout,“ přiznává Michal Pařízek k procesu vymýšlení dramaturgie. „Někdo se s někým dohodne a pak přijde třetí a řekne: ‚No to nikdy‘. A tak je to někdy složitý.“ Krom kapel jako Berlin Manson, post-hudba nebo Manon Meurt, klavíristky a skladatelky Nikol Bókové nebo rapperek Wodehn & Zzai najdeme v lineupu Moody Moon Noize třeba brněnské whyohwhy nebo letošní vítězku Startéru – českobudějovickou písničkářku Marjari.

„Rád se nechávám přesvědčovat koncerty,“ říká David Čajčík. „Tereza nám psala, že Marjari musíme mít. Myslím, že jsem tehdy byl možná i proti, ale pak jsem ji viděl naživo v Kasárnách a bylo to super, takže už jsem byl hodně pro.“ Jednou z letošních specialit bude projekce snímku Arvéd režiséra Vojtěcha Maška ve sklepení Oblastního muzea pod lodí kostela svaté Kateřiny. Ta bude doplněna o živý hudební doprovod Aid Kida a Pjoniho – autorů soundtracku filmu, za který nedávno obdrželi Českého lva. Více informací k srpnovému Moody Moon Noize vol. 4 najdete na oficiálním webu.

Je pro Michala Pařízka a Davida Čajčíka přípustné bookovat jména, která neviděli naživo? Poslechněte si mimosezónní speciál Startéru s organizátory festivalu Moody Moon Noize.

Budeme moc rádi, když ve středu 26. července přijdete podpořit Marjari a Tresku Jednoskvrnnou na letní Startér Showcase na pražském Stalinu, kde obě kapely z finálové trojky hitparády neobjevených vystoupí živě.

autoři: Filip Černý , Tereza Odehnalová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.