Kolonám na příjezdu do České Lípy bude brzy konec

Na příjezdu do České Lípy ze směru od Nového Boru na silnici I/9 opravuje Ředitelství silnic a dálnic od dubna propustek. Stavba si vyžádala částečnou uzavírku silnice a řidiči tak musí počítat s dopravním omezením v obou směrech.

Jakub Hušek, vedoucí provozního úseku ŘSD pro Liberecký kraj: "Důvodem zahájení prací byla špatná nosná konstrukce, která byla z pískovce a degradovala a rozpadala se, takže hrozilo zřízení."

Stávající pískovcovou nosnou konstrukci poničila hlavně zimní údržba a agresivní posypová sůl. Ředitelství silnic a dálnic ji proto nahradí konstrukcí železobetonovou, která je mnohem odolnější.

Jakub Hušek, vedoucí provozního úseku ŘSD pro Liberecký kraj: "Stavbu pro nás vysoutěžila za nejlevnější cenu firma Brex a dařilo se jí. Na začátku se sice narazilo na nějaké problémy, ale nakonec vše dopadlo."

Ivo Vrbka, ředitel společnosti Brex: "Čekalo se na přeprojektování a získání potřebných dokumentů. A jakmile se tohle během jednoho týdne udělaly, tak od té doby ta stavba zase běží."

I přes mírné zdržení je stavba v plném proudu a blíží se k závěru. Dopravu v místě kyvadlově řídí semafory. Ve špičkách se tu řidiči mohou zdržet třeba i dvacet minut.

Jakub Hušek, vedoucí provozního úseku ŘSD pro Liberecký kraj: "Kolony se tvořily vždy v ranní a odpolední špičce, jinak byl provoz normální."

Kolonám se navíc bohužel nelze vyhnout, objízdná trasa tu není žádná. Část vozidel se kalamitní situaci vyhýbá přes Skalici u České Lípy, Častolovice a Manušice, na opačné straně pak přes Bukovany a Písečnou, což ale komplikuje život místním. Tamní silnice totiž nejsou větší dopravě uzpůsobené. V okolí stavby proto na provoz často dohlíží i policie. Vybrala i několik pokut. Veškeré zemní práce a betonáž už jsou ale u konce, teď se asfaltuje. Délka oprav vzešla z technologických postupů, které nešlo urychlit.

Jakub Hušek, vedoucí provozního úseku ŘSD pro Liberecký kraj: "Cena díla byla přibližně 7 milionů včetně DPH."

Klíčová slova ČR-doprava-dopravniinfo.tv-VIDEOSTREAM-UPOZORNĚNÍ

Oblast
Liberecký (li)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.