Od 16. června mohou sportovní rybáři lovit dravé ryby

27. červen 2023

16. června přestaly být na mimopstruhových revírech hájené dravé ryby. Rybáři si znovu po půl roce užívají lov štik, sumců, candátů nebo bolenů.

Jak na tom jsou západočeské vodní toky? Jaké změny čekají od příštího roku na rybáře se západočeskou povolenkou? Nejnovější informace přináší Petr Dimitrov z Územního svazu Českého rybářského svazu v Plzni.

Jak na strupovitost jabloní, jak zachránit chřadnoucí africkou fialku, jak správně sklidit fazole, cibulky tulipánů a hyacintů po zasazení hnijí, co způsobuje hořkost okurek, nedozrávání rajčat. Na tyto dotazy odpovídá plzeňský zahradník Přemysl Písař.

Jak získat 150 tisíc od státu na zateplení domu, stropu, podlah, výměnu oken, dveří když nemáte bankovní účet a internet? Jdou v rámci dotace Zelená úsporám Light vyměnit vykýřová okna? Jak zabránit rošení nového plastového okna po změně topení domu Odpovídá Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení.

Tipy na grilování vepřové plece, kýty, jater telecích, kuřecích, vepřových má připraveny Martin Havlík, šéfkuchař Gourmet clubu Bezejmenná a také učitel odborných předmětů na Hotelové škole v Plzni na Borech.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio