Z vítězství na Grand Prix v Plzni se opět radoval Richard Habermann - FOTKY

28.06.2023 17:01

Sedmý díl GIANT LIGY v Plzni na Rapidu odstartovaly mládežnické kategorie žáků a kadetů. Počasí bylo v úterý 27. června opět perfektní a teploměr na Rapidu ukazoval necelých 18 °C, ani pětiminutová dešťová přeháňka nikoho nezaskočila.

průjezd přes cílovku
průjezd přes cílovkuaktivita Šafránek a puntíkovaný dreselitejuniořikadetimastersnejlepší tipařvyhrál dvě vstupenky do Techmania Science Center v Plznidavid matulka slaníková pavel kozákoslava Habermannoslava rumanprůjezd přes cílovkuslaníková a heřmanovskávítěz richard habermannvítězný spurt Petr Rumanryba habermann kohout boubal

Velká cena RKCA, kde se utkali žáci, žákyně, kadetky a v samostatném závodě kadeti odstartovala, sportovní odpoledne v Plzni na Rapidu. Hlavní kategorii kadetů pak vyhrál Matyáš Korbel (TJ Lokomotiva Beroun) se ziskem 44b před Danielem Kuběnou 31b (ACS). Na třetím místě se umístil Aleš Icha (Dukla Praha) 23b.

V 17:30 hod vystartovali do Grand Prix Auto Matulka opět s 30 vteřinovým náskokem muži kategorie Masters a ženy. Výhody náskoku k sbírání bodů tentokrát využil v prvním spurtu Petr Ruman (Cyklo Atom). Svojí formu potvrdil i v závěrečném spurtu a kategroii Masters suverénně vyhrál. Do boje o body se zapojila i Nela Slaníková (Team Dukla Praha) a vydřela 2 body. Navíc jako jediná z kategorie žen absolvovala plný počet kol a slavila vítězství v kategorii.

Po šesti odjetých kolech byla skupina masters a žen dojeta hlavním pelotonem. Do boje o body se pustil Richard Habermann. Nechyběl prakticky v žádném úniku a pojistil si tak bodově vítězství i v tomto díle Giant Ligy Plzeň 2023. Největší souboj pak byl mezi dvojicí Jan Ryba (AC Sparta Praha) a Petr Fiala (Xeelo cycling team). Ryba nakonec díky poslednímu spurtu předstihl Fialu o jediný bod. „Škoda že to nevyšlo, abychom komplet stupně vítězů ovládli pro Spartu,“ řekl Richard Habermann v cíli.

V souboji o puntíkovaný dres měsíce června v Bageterie Boulevard prestige byl nejlepší junior Ondřej Šafránek (RKCA).

Ženám kralovala Nela Slaníková (Team Dukla Praha). Juniory vyhrál Jaromír Kohout (RKCA) a navíc v celkové hodnocení obsadil 5. místo, kdy se vklínil mezi Denise Rugovace a Maximiliana Kerla. Kategorii Masters jezdce nad 40 let ovládl Petr Ruman (Cyklo Atom).

Další díl Giant Ligy 2023 pokračuje v úterý 29. srpna v Plzni, ve sportovním areálu SK RAPID již v 15:30, kdy startují žákovské kategorie.

GP Auto Matulka 27. června 2023

Trať: 60km čas: 1:18:31h

1. Richard HABERMANN - AC SPARTA PRAHA

2. Jan RYBA - AC SPARTA PRAHA

3. Petr FIALA - Xeelo cycling team

4. Denis RUGOVAC - AC SPARTA PRAHA

5. Maximilian KERL - AUTO ŠKODA MLADÁ BOLESLAV

6. Martin BOUBAL - Hello CTW

BAUHAUS Cup Juniorů

1. Jaromír KOHOUT - Roman Kreuziger Cycling Academy

2. Josef VLK - Roman Kreuziger Cycling Academy

3. Vladimír KROC - Roman Kreuziger Cycling Academy

4. Adam PEŠEK - Roman Kreuziger Cycling Academy

Bageterie Boulevard prestige (soutěž aktivity)

1. místo Ondřej Šafránek (RKCA) 6b

LIV BOHEMIA SEKT CUP (ženy)

1. Nela SLANÍKOVÁ - TEAM DUKLA PRAHA

DNF Daniela TRČKOVÁ - RESTORE CYCLING

DNF Hana Heřmanovská - Entente Cycliste de wallonie

Master CUP

1. Petr RUMAN - CYKLO ATOM

2. Karel VLK - CK KRAMOLÍN

3. Jakub KUBIAS - Roman Kreuziger Cycling Academy

4. Karel KOPR - KC SLAVIA PRAHA

 

Foto Tomáš Tesař

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24