Pavel Bárta
28. června 2023 • 18:53

Prodej lístků na MS: štěstí v loterii, vše online i ochrana proti kupčení

Autor: Pavel Bárta, inf
Vstoupit do diskuse
0
  • Podobně jako v roce 2015 se i nyní čeká velký zájem fanoušků o lístky na domácí mistrovství světa v hokejiPodobně jako v roce 2015 se i nyní čeká velký zájem fanoušků o lístky na domácí mistrovství světa v hokejiFOTO: Barbora Reichová / Sport

    Šampionát v Praze a Ostravě zná konečné složení skupin, organizátoři zveřejnili i podrobnosti ohledně vstupenek. Přednostní právo nákupu můžou fanoušci získat prostřednictvím loterie, do níž bude možné se zaregistrovat v červenci. Prodej začne v říjnu nejprve formou denních balíčků rozdělených do tří kategorií. Lístky na jednotlivé zápasy bude možné koupit přibližně na začátku příštího roku.

  • Kanada místo Američanů

    Pořadatel má nárok na jednu výměnu ve finální podobě skupin. Česko toho využilo. V Praze si tak vedle Finska, Dánska, Norska, Rakouska, Švýcarska a Velké Británie zahraje i Kanada, jež za přemístění z ostravské skupiny přislíbila příjezd velkých jmen. „Lotyši by moc rádi hráli po zisku bronzu v Praze, ale Kanada pro nás byla prioritou. O souhlas s výměnou jsme požádali Američany, ale bylo to bez problému. Jako jedničky skupiny si vybírají kabinu i hotel,“ sdělil manažer sportovní sekce Jan Černý. Druhou skupinu v Ostravě nejspíš ovládnou fanoušci ze Slovenska a Polska, jež se mezi elitu vrací po 21 letech.

  • Jak se rozdělí balíčky

    Vstupenky se budou nejprve prodávat na jednotlivé hrací dny ve třech cenových kategoriích. Nejdražší vstupenky budou stát od 2000 do 5000 korun, přičemž vyšší cena by měla platit na dny, kdy se budou hrát tři utkání. „První kategorie odpovídá prvnímu patru v Praze a všem sektorům v Ostravě kromě rohových,“ přiblížil Petr Bříza. Do druhé kategorie (1500-4500 korun) bude spadat čtvrté patro pražské arény. V třetí kategorii (1000-3000 korun) budou vstupenky do nejvyšších řad v obou arénách, o jejich přesném počtu rozhodne výkonný výbor svazu.

  • Štěstí v loterii

    Největší šťastlivci se k lístkům dostanou už v první polovině října v předprodeji. Pokud uspějí v loterii, získají přednostní právo na nákup. „Zájemce vyplní až tři týmy, o něž má zájem, rozbalí se nabídka hracích dní a na základě preferencí bude zařazen do losovacích košů,“ přiblížil manažer ticketingu Martin Gremlica. Výherce získá možnost nákupu jedné až šesti denních vstupenek. Do soutěže bude vyčleněno asi 20 procent prodejní kapacity haly na každý hrací den základních skupin. V rámci tradičního prodeje se během zimy uvolní další vlna lístků na jednotlivá utkání a play off.

    Fáze soutěže o vstupenky

    1.     registrace na adrese 2024.iihfworlds.com od 20. července 2023
    2.     volba týmů a konkrétních zápasů do 15. září 2023
    3.     losování a kontaktování výherců – druhá polovina září 2023
    4.     předprodej vstupenek pro výherce – první polovina října 2023

  • Posunuli se o deset let

    Když se 4. listopadu 2014 ráno začaly prodávat lístky na mistrovství světa 2015, před prodejními místy se tvořily dlouhé fronty a pod náporem zájemců kolabovaly servery. Soutěž o přednostní nákup by měla tlak rozmělnit, navíc o prodej se tentokrát postarají dva operátoři, a nikoli jen jeden. U pokladen si fanoušci pořídí lístky až během šampionátu. „Posunuli jsme se o deset let. Od obou operátorů máme příslib, že posílili kapacity, aby se neopakoval rok 2015. Taky věříme, že fanoušci ocení, že vše bude dostupné online,“ dodal manažer ticketingu.

  • Ochrana proti kupčení

    Limit nejvýš šesti vstupenek na jeden hrací den se týká balíčků i lístků na jednotlivé zápasy. Je to i způsob ochrany proti kupčení. V souladu s obchodními podmínkami je zakázán taky další přeprodej vstupenek. Pokud třeba někdo získá vstupenky na dva zápasy a chce vidět jen jeden, nesmí lístky na druhý prodat dál. „Tyhle sítě budeme monitorovat a snažit se to potírat. Pokud někoho takového odhalíme, zrušíme mu vstup na všechny zápasy. Chceme, aby lístky neskončily v rukou překupníků a fanoušci se k nim nemuseli dostávat za předražené ceny,“ dodal Martin Gremlica.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud