Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Prague Shakespeare CompanyPrague Shakespeare Company
Ostatní
Prague Shakespeare Company

Short Shakespeare: Hamlet & Much Ado About Nothing

Prague Shakespeare Company

Stavovské divadlo

Základní informace

Kde hrajeme

Stavovské divadlo

Soubor

Prague Shakespeare Company

3 hodiny včetně 20minutové přestávky.

Dvě anglické krátké Shakespearovské inscenace: Hamlet a Mnoho povyku pro nic se speciálním 10minutovým bonusem před představením – Romeo a Julie v arabštině. Součást Summer Shakespeare intensive PSC 2023, která představuje začínající talenty z celého světa a spolupracující umělce PSC a fakulty SSI.

O inscenaci

Romeo a Julie

Režie: Guy Roberts
Délka představení: 10 minut

Vystoupení před hlavním představením – speciální 10minutové, bonusové představení výběrů z Romea a Julie v arabštině, část hostujících herců z Hamleta. V hlavní roli Fawzia Istrabadi jako Juliet.

 

Hamlet

Režie: Guy Roberts, umělecký ředitel PSC
Délka představení: 75 minut, následuje 20minutová pauza

Hamlet je Shakespearovým největším a nejslavnějším dílem. V této speciální anglické inscenaci „krátkého Shakespeara“ diváci prožívají svět hry Hamletovýma očima – vidí a slyší pouze scény a momenty, které postava Hamleta ve hře prožívá. Na této jedinečné cestě s princem z Dánska diváci pochopí činy, témata a motivy hlavní postavy jako nikdy předtím. Ať už je tragédie dánského „sladkého prince“ vnímána jako příběh zničujících lidských domácích vášní nebo jako napínavé politické tajemství intrik, pomsty a zrady, je stále výzvou a inspirací. Inscenace v podání souboru, který se v různých časech zhostí role Hamleta, zdůrazňuje, že my všichni jsme Hamlet, když čelíme výzvám a možnostem dneška. Režie se ujal umělecký ředitel PSC Guy Roberts, který také vystupuje jako Claudius, a v hlavní roli poznáte vycházející talenty z roku 2023 PSC Summer Shakespeare Intensive. 

 

Mnoho povyku pro nic

Režie: Carolyn Johnson a Jim Johnson
Délka představení: 75 minut

Mnoho povyku pro nic, plné intrik, dvojitého křížení a spousty smíchu, je dokonalým úvodem do Shakespeara pro každého. Po bouřlivých románcích mezi Hero & Claudio & Beatrice & Benedict umožňuje lidem zkoumání toho, co loajalita, rytířství a opravdová láska skutečně znamenají, zpochybnit své vlastní vnímání vztahů. Shakespearova komická romance se odehrává uprostřed křehké nálady na poválečném domácím večírku, kde se bouří mladické vášně, milenci jsou oklamáni a štěstí je ohroženo – než nakonec zvítězí mír. Jedna z nejpopulárnějších komedií v angličtině. Uznávaní američtí divadelní umělci Carolyn a Jim Johnsonovi režírují a hrají jako Beatrice a Benedick spolu s přidruženým umělcem PSC Jeffem Smithem jako Leonato a se souborem obsazeným z programu PSC Summer Shakespeare Intensive 2023. 

 

Světelný designér – Přemsyl Janda
Vedoucí kostýmů - Hamlet – Paulina Kostov 
Kostýmní výtvarník - Mnoho povyku pro nic – Chris Vinz
Design projekce – Brad Caleb Lee a Levi Johnson

Foto a video galerie

    Sdílet na sociálních sítích

    Praktické informace

    Kde si koupit vstupenky

    Národní divadlo prodává vstupenky až na 6 měsíců dopředu. V současné době je možné zakoupit vstupenky na představení Činohry, Baletu, Opery a Laterny magiky konaná v měsících květen–říjen 2024.

    Při koupi online je možné získat e-vstupenku. Papírové vstupenky si můžete vyzvednout v pokladnách Národního divadla.

    Co si vzít na sebe?

    Divák by měl svým zevnějškem a chováním respektovat společenské zvyklosti při návštěvě divadelního představení.

    Parkování u Stavovského divadla

    U Stavovského divadla bohužel není možnost parkování, ale využít lze hlídané parkoviště v obchodních domech Kotva (Revoluční 1/655, Praha 1) či Palladium (Na Poříčí 1079/3a, Praha 1).

    Občerstvení ve Stavovském divadle

    Vyhněte se frontě a rezervujte si občerstvení na přestávku. 
    Rezervujte si občerstvení po příchodu do divadla na baru, který vám nejvíce vyhovuje. Objednávka na vás bude čekat s vaší jmenovkou. Platit můžete hotově nebo kartou. 

    Nápojový lístek (PDF, 60 kB)