Tom Drechsler povede oddělení Komunikace společnosti Škoda Auto

Personálie
Tom Drechsler, který do března letošního roku působil jako šéfredaktor časopisu Auto Bild a jednatel skupiny Auto Bild Group, se od 1. července ujme vedení oddělení Komunikace společnosti Škoda Auto. Na této pozici vystřídá zkušenou novinářku a manažerku komunikace Ariane Kilian, která z osobních důvodů dočasně opouští koncern Volkswagen. Automobilka o tom informovala v tiskové zprávě.
Nový šéf komunikace mladoboleslavské automobilky Tom Drechsler je zkušený novinář. Foto: Škoda Auto

Tom Drechsler je zkušený novinář. Svou kariéru zahájil v Lüneburgu a v roce 1991 nastoupil do nakladatelství Axel Springer Verlag. Drechsler zastával různé vedoucí pozice, například politického redaktora časopisu Bild a zástupce šéfredaktora časopisu Bild am Sonntag.

Od srpna 2017 do února 2023 působil jako šéfredaktor a jednatel magazínu Auto Bild, kde nesl odpovědnost za motoristická témata napříč značkami ve všech periodikách skupiny Bild.

„Těší mě, že se nám v osobě Toma Drechslera podařilo získat zkušeného odborníka v oblasti automobilového průmyslu a komunikace,“ uvedl předseda představenstva mladoboleslavské automobilky Klaus Zellmer.

Ariane Kilian vedla inovativní kampaně a vytvořila pro značku Škoda pozici orientovanou na budoucnost. Foto: Škoda Auto

Ariane Kilian podle Zellmera zásadně ovlivnila komunikační strategii Škoda Auto. Kilian se ujala vedení oddělení Komunikace v červnu 2022, tedy v době, kdy Klaus Zellmer převzal funkci předsedy představenstva Škoda Auto.

Vystudovaná novinářka působí v koncernu Volkswagen od roku 2006. Předtím pracovala v nakladatelství Burda, deníku Frankfurter Rundschau a jako tisková mluvčí v Německém spolkovém sněmu.

Mimo jiné vedla tým Interní komunikace koncernu Volkswagen, jakož i oddělení Komunikace společnosti Volkswagen Group Components a koncernovou divizi Technik. Zde zásadním způsobem utvářela interní a externí komunikaci v oblasti transformace směrem k elektromobilitě a výrobě bateriových systémů.

PSALI JSME:
Michaela Sklenářová novou PR manažerkou a tiskovou mluvčí českého zastoupení Škoda Auto

Zavřít reklamu ×

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Odesláním vyslovujete souhlas s dokumentem Všeobecné podmínky používání webových stránek

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Další z rubriky Lidé a společnost

Nejčtenější

Kurzovní lístek
Chci nakoupit
Chci nakoupit
Chci prodat
EUR
EUR
USD
GBP
CHF
JPY
DKK
NOK
SEK
CAD
AUD
PLN
HUF
HRK
RUB

Mají solární panely a tepelná čerpadla smysl? Analýza dává důkaz

Analýza
Domácnosti, které si pořizují fotovoltaiku nebo tepelné čerpadlo, v drtivé většině případů opravdu uspoří a dočkají se výrazného snížení spotřeby. Vyplynulo to z analýzy, kterou na vzorku téměř 2,5 tisíce zákazníků zpracovala společnost ČEZ Prodej. Finanční a ekonomické informace (FAEI.cz) mají výsledky k dispozici.