Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

Anketa o letních festivalech: kam vyrazit v létě za hudbou, koho kde potkáte a uslyšíte, radí čeští hudebníci

Atmosféra na Colours of Ostrava 2019. Foto: Petr Piechowicz
Atmosféra na Colours of Ostrava 2019. Foto: Petr Piechowicz

Prázdniny začínají a dvacítka hudebníků představuje tipy, kde strávit hudební léto. Vydat se můžete na hrad Pirkštejn na koncert kapely Zrní, za pohodovou atmosférou statku Všetice na festival Krásný Ztráty, za line-upy nejzajímavějších umělců alternativní scény nebo na brněnský festival Pop Messe.

Vivat Vila, 14.–15. července, Prachatice

(Tornado Lue, Kalle, Berlin Manson, Cold Cold Nights)
doporučuje Michael Marek, hudební projekt Colour Of The Sky

Jako Jihočech bych chtěl vyzdvihnout prachatický festival Vivat Vila. Dvoudenní akce odehrávající se ve funkcionalistické Kralově vile letos nabídne pestrý průřez česko-slovenskou alternativní scénou, ale i doprovodný program složený z autorských čtení, výtvarných instalací nebo diskuzí. Osobně se těším na koncerty Kalle, Cold Cold Nights, Tomáše Niesnera, Berlin Manson nebo na přednášku Pavla Turka.

Festival doporučuje také Jakub Jirásek, Cold Cold Nights

Festivalem, na který se těším už od loňského léta, je Vivat Vila v Prachaticích. Loni jsem ho navštívil poprvé a udělal na mě velký dojem. Mezi ostatními festivaly vyniká svou komorní atmosférou a snahou postavit program ne na festivalových stálicích a zahraničních jménech, ale na tom nejlepším ze současné česko-slovenské klubové scény. Většina programu se odehrává ve funkcionalistické Kralově vile a na její zahradě, takže dalším důležitým aspektem je genius loci jednotlivých scén.

Počet vstupenek, které jdou do prodeje, je omezený na

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Hudba

Kultura

V tomto okamžiku nejčtenější