Silnice z Moravičan do Loštic je uzavřena, rekonstrukce vozovky nabrala zpoždění

Silnice z Moravičan do Loštic na Mohelnicku je uzavřena kvůli rekonstrukci vozovky. Motoristé musí počítat s objížďkami a zejména v Lošticích s většími dopravními komplikacemi. Stavba také nabrala zpoždění.

Šárka Havelková Seifertová (nez.), starostka Loštic: "Se správou silnic Olomouckého kraje jsme připravili projekt s názvem Rekonstrukce ulice Moravičanská. Projekt se nakonec rozrostl tak, že dochází i k opravě mostu přes dálnici a k opravě silnice až do Moravičan. Celá investice je tedy náročnější."

Jaromíra Saňáková (nez.), starostka Moravičan: "Nyní je kompletní uzavírka z Moravičan do Loštic. Objížďka je vedena přes Mohelnici. Autobusová přes obec Doubravice. Úsek je asi 3 kilometry dlouhý."

Na druhé straně v Lošticích spolu s opravami krajské silnice ještě město buduje nové chodníky, parkovací místa, přechody pro chodce a zastávky.

Šárka Havelková Seifertová (nez.), starostka Loštic: "Samozřejmě v případě takového rozsáhlého projektu to vždy znamená omezení dopravy. Ulice Moravičanská je velmi frekventovaná, sídlí tady několik firem. Všichni tito musí využívat objízdné trasy a doprava se tady u nás násobí."

Jaromíra Saňáková (nez.), starostka Moravičan: "Občanů se to také dotýká. Nicméně obslužnost svých nemovitostí mají zajištěnu. Může se ale stát, že na nějaký den dva dny budou omezeni. Občané mají třeba v Lošticích lékaře, takže je to nyní pro ně i z tohoto důvodu trošku komplikovanější."

Opravy začaly na jaře a uzavírka má trvat do konce srpna 2023. Na loštické straně ale bude mít skluz.

Šárka Havelková Seifertová (nez.), starostka Loštic: "Protože jsme ještě při té příležitosti využili investici ČEZu, který v Moravičanské ulici ukládá nízké napětí do země. Tím se celá akce trošinku posunuje. Takže dokončení vidíme na konci září."

Jaromíra Saňáková (nez.), starostka Moravičan: "Momentálně to vypadá na pět týdnů navíc. Nicméně je možné, že tuto část dokončí a pustí nás alespoň na Moravičanskou půlku."

Moravičany pak čeká ještě další uzavírka. Kvůli rekonstrukci staré kostkové silnice přes náves. V obci hlasovali, jaký bude mít povrch. Nad novým dlážděním zvítězil těsně o jeden hlas asfalt.

Jaromíra Saňáková (nez.), starostka Moravičan: "Chtěli bychom tuto akci zahájit ještě letos. Ale nemůžeme zavřít celou obec. Záleží tedy na tom, kdy se dokončí průtah na Loštice."

Klíčová slova ČR-doprava-dopravniinfo.tv-VIDEOSTREAM-UPOZORNĚNÍ

Oblast
Olomoucký (ol)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.