InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ve Skalici na Táborsku dnes znovuotevřeli obchod. Chopila se ho táborská Jednota

 Autor: Libuše Kolářová

    Autor: Libuše Kolářová

SKALICE - Dnes ráno se ve Skalici na Táborsku dočkali po půlroce znovuotevření prodejny potravin. Obchod tu soukromá provozovatelka opustila v prosinci. Před nedávnem se obec Skalice domluvila s Obchodním družstvem Jednota Tábor a ode dneška už lidé ve Skalici znovu nakupují. Kolem prodejny na návsi bylo dnes po ránu hodně živo.

 

 

"Lidé se na nás obraceli, abychom prodejnu nějak znovu otevřeli. Jsem rád, že se to povedlo," zmínil starosta obce Petr Cícha, který před obchodem spokojeně pozoroval ruch s předsedou představenstva Jednoty Tábor Vítem Sechovcem. Obec prodejnu kompletně zrekonstruovala, Jednota ji moderně vybavila a bohatě zásobila. Má nápojový úsek s širokou nabídkou, čerstvou zeleninu a ovoce, chladící vitrínu s nabídkou mléčných výrobků, pult s uzeninami i lahůdkami z vyhlášené slapské výrobny Jednoty. Lidé si pochvalovali a odnášeli plné tašky. 

"Když ve vsi funguje krám, hospoda a kostel, je to bezvadné," zmínila chalupářka z Prahy. Jméno uvést nechtěla, ale poznamenala, že nakoupila dobře a určitě bude obchod využívat.

Podle starosty tohle krédo spokojené vesnice ve Skalici platí. Obchod se právě otevřel, v provozu bude každý den od pondělí do soboty, z toho v pondělí, ve středu a v pátek odpoledne, ostatní dny dopoledne. "Rok máme i nové provozní v hospodě. Bohužel nám zemřel dlouhodobý hostinský Jaroslav Kodým, ale měli jsme šťastnou ruku. Hospody se ujal česko-americký pár z Tábora. Američan je kuchař, dělá tu i vyhlášené burgery. Paní se stará o obsluhu a je moc příjemná," dodal starosta. A o kostel prý taky není potřeba mít starost, mši tu slouží každé dva týdny soběslavský farář Jan Hamberger. "Obchod je nejen pro lidi ze Skalice, ale i Třebiště, Rybovy Lhoty a Radimova. Celkem máme kolem pěti set obyvatel," zmínil Petr Cícha. Zajet mohou i chalupáři, lidé z kempu u Lužnice nebo z širšího okolí. Jednota zajistila na dnešek posílený personál a ženy za pultem se měly co otáčet. "Personál zajišťujeme my. Rádi přijmeme nějakou šikovnou prodavačku z okolí," poznamenal předseda Jednoty Vít Sechovec. 

K otevření nově vybaveného obchodu patřilo i pohoštění, Jednota nabídla venku lahůdky ze slapské výrobny a točilo se pivo Regent. Zákazníci tak i postáli, popovídali nebo poseděli v sousedním parčíku. Vladimír Slavík si u prodejny zaparkoval stavební kolečko. Do něj si přinesl svůj nákup - rovnou dvě přepravky piva. Kupodivu dvou rozdílných značek. "Regent mám na chuť a Gambrinus na žízeň," žertoval. 

K premiéře znovuotevřeného obchodu patřily i dárečky pro zákazníky. 

 

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Anděl 

    Reagovat

     

    Takové projekty se mají financovat,ne ta bezedná roura z východu.

    Vloženo 30.6.2023 15:37:18

  • Tomáš Zach 

    Reagovat

     

    Ty prodavačky jsou přísný

    Vloženo 30.6.2023 12:32:36

    • Kuba 

      Reagovat

       

      Jo? Nechtěli ti dát basu piv zadarmiko?

      Vloženo 30.6.2023 12:35:07

    • Zajác 

      Reagovat

       

      "Prodavačky přísný " ... Podle první fotky? > Spíš "vyjukaný"

      Vloženo 8.7.2023 09:02:47

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace