facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 30. 6. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Aricoma kupuje SYSCOM Software a posiluje tak v oblasti vývoje softwaru pro státní správu

Aricoma, která je součástí skupi­ny KKCG, oznámila, že kupuje firmu SYSCOM Software (SSW). Ta se specializuje na vývoj softwaru na zakázku pro státní správu. V současnosti zaměstná­vá osm desítek expertů.



Pražská společnost SYSCOM Software působí na trhu od roku 1994. Mezi nejvýznamnější projekty firmy patří IS AVISme, komplexní ekonomický informační systém pro státní správu, spisová služba AVISme ESS nebo například projekty v oblasti výzkumu a aplikace AI ve zdravotnictví.

Akvizice SSW doplňuje portfolio Aricomy v oblasti vývoje softwaru pro veřejný sektor, kterému se ve skupině věnují firmy Komix a CES EA.

„Vývoj technologií pro digitalizaci státu je pro Aricomu jednou z priorit rozvoje podnikání. Akvizicí SYSCOM Software významně posilujeme tým expertů, který vedle technologických dovedností musí rozumět i komplexnímu legislativnímu rámci agendy digitální veřejné správy,“ řekl CEO Aricoma Milan Sameš.

„Spojení s Aricomou je významným krokem v našem téměř třicetiletém vývoji. To, že se stáváme součástí lídra trhu, nám umožní dál rozvíjet projekty pro veřejnou správu, a to jak v Česku, tak pro orgány Evropské unie,“ dodal Kamil Bouška, ředitel SYSCOM Software.


 
  

- PR -

Wittmann zálohuje a chrání svá data s Acronis Cyber Protect Cloud

Skupina WITTMANN Group se sídlem ve Vídni působí na celém světě. Prostřednictvím 10 výrobních závodů v 6 zemích a 37 poboček je zastoupena na všech důležitých světových trzích plastikářského průmyslu.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.