Jonáš Bartoš
30. června 2023 • 17:05

Divoký den v Plzni. Dvě operace za den, opora Havel na dlouho mimo

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Plzni prožili krušný pátek. Viktoria přišla ve dvou dnech o dva hráče z defenzivní linie. Filip Čihák podstoupil ve čtvrtek operaci ramene, ten samý den musel na sál i Milan Havel (28). Zkušený krajní bek si na tréninku utrhl achilovku a čeká ho dlouhá pauza. Klub zareagoval na nepříjemné ztráty angažováním Sampsona Dweha (21) z Vyškova. Zároveň pustil dva nadějné mladíky do přípravy s Brnem (Pavel Gaszczyk, Adam Kronus).



Milan Havel vstřelil ve středu dvě branky Táborsku (8:2), pochvaloval si přípravu i energii v týmu. Den na to ale zažil soukromé peklo, když mu na tréninku praskla achilovka. „Musel ihned podstoupit operaci. Čeká jej několikaměsíční rekonvalescence,“ uvedl klub na stránkách. Plzeň nejspíš na celý podzim přišla o klíčového hráče, navíc na postu krajního obránce, kde nemá mnoho alternativ. Havel následoval mladého Filipa Čiháka (22), který si ve středečním duelu proti Táborsku poranil vazy v rameni a také musel na operaci. U něj bude pauza pravděpodobně kratší, na hřiště se může vrátit zhruba za dva měsíce.

Klub na ztráty v defenzivě zareagoval angažováním Sampsona Dweha (21). Mladý obránce z Libérie přišel na zkoušku z druholigového Vyškova, kde odehrál devět zápasů. Už v pátek se zapojil do tréninku, zasáhne do sobotního přípravného duelu s Chrudimí (11:00 v Touškově).

Plzeň zároveň uvolnila dvojici mladíků Adama Kronuse (20) a Pavla Gaszczyka (18). Nadaní odchovanci dostali svolení od klubu, aby se zapojili do přípravy s druholigovou Zbrojovkou Brno. O formě jejich případného angažmá na jihu Moravy budou kluby jednat v nadcházejících dnech.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud