Hlavní obsah

Přichází hromový neboli malinový úplněk. Postaví vás pevně nohama na zem!

Foto: Cavan Images - GettyImages.com

Foto: Cavan Images - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Před námi je červencový úplněk v zodpovědném a praktickém znamení Kozoroha. V astrologii je spojováno s prací a kariérou, což jsou trochu nepatřičná témata, když začínají prázdniny, ale právě pod jeho vládou můžete ještě před dovolenými dotáhnout všechny nedokončené úkoly a dokážete se postavit čelem problémům.

Článek

Červencový úplněk, sedmý úplněk v letošním roce, nás čeká v pondělí 3. července 2023 v 13:38 v zemském znamení Kozoroha. Červencovému úplňku se někdy říká bouřkový nebo hromový, protože právě v tomto měsíci je největší výskyt silných letních bouřek. Najít pro něj lze ale i jiná označení: malinový, lososový nebo jelení úplněk, jelikož právě v tomto čase jelením samcům raší nové paroží.

Hromový úplněk ve znamení Kozoroha

Říká se, že Korozi jsou nejhouževnatější znamení zvěrokruhu, a je to pravda. Je to znamení zimy, které umí hluboko ve zmrzlé zemi uchovat naději na příští bohatou sklizeň. A takový bude i charakter tohoto úplňku: dokáže z vás vydolovat to nejryzejší a nejopravdovější, co ve vás je a co dokážete zúročit pro svoji budoucnost. Postaví vás pevně nohama na zem, začnete se dívat na svůj život realisticky a prakticky. A také vás za vaši snahu spravedlivě odmění: pokud ze sebe vydáte maximum, nebudete se podceňovat a budete věřit svým vnitřním hodnotám, přijde i zasloužená sladká odměna.

Komu se bude dařit nejvíce

Ať už červencový úplněk budete nazývat jakkoliv, faktem je, že pod jeho vlivem by se mělo nejvíce dařit zemským znamením – Kozorohům, Býkům a Pannám, ale nemusí to být tak docela pravda. Kozorohy může zastihnout napětí v partnerských vztazích, Býci mohou být pro změnu vystaveni zkoušce přátelství a Panny mohou nesmyslně zazmatkovat nebo propadnout své roztržitosti. Pokud však všichni projeví trpělivost, vůli k vyjasnění problémů a hledání vhodných řešení, i oni si užijí dny zaslouženého odpočinku a letní pohody.

Dařit se ale rozhodně bude Rybám, které se nezvykle ukázní a ve své duši objeví kousek pevniny. Velmi příznivá energie zasáhne i RakyVodnáře, nebesa je odmění za jejich píli, pracovitost a organizovanost. Beranům úplněk nabídne nová přátelství a společenské kontakty a také jim může přihrát vysněnou práci, Lvům zase nečekanou letní lásku a Střelcům úspěch na domácím poli – nadělí jim příjemné chvíle v rodinném prostředí. VáhyBlíženci zase pochopí, že budoucnost, která se před nimi otevírá, mají plně ve svých rukou. Štíři by si měli dávat pozor na finance a neutrácet za hlouposti.

Foto: Westend61 - GettyImages.com

Červencový úplněk má možná pro Lvy nečekanou letní romanci a Rakům pomůže získat stabilitu ve vztahuFoto: Westend61 - GettyImages.com

Komu může být hromový úplněk osudový

Jelikož úplněk nastane na 11° Kozoroha, tedy hned zkraje druhého dekanu tohoto znamení, svým účinkem nejvíce ovlivní lidi, již se narodili kolem desátého dne znamení Kozoroha, Býka a Panny, ale také znamení Raka, pro které bude tento úplněk obzvláště důležitý. Právě Raci budou moci konečně dosáhnout rovnováhy a stability v partnerských vztazích.

Vynikající energii tento úplněk přisoudil lidem narozeným na přelomu února a března ve znamení Ryb. Účinkem tohoto úplňku mohou být ovlivněni také ti, kdo mají ve svém osobním horoskopu zdůrazněný 11° znamení Kozoroha a Raka anebo se narodili za úplňku.

Zaměřte se na zdraví a pohyb

Znamení Kozoroha ovlivňuje kostru, kolena, držení těla a pohyb. Uděláte-li během dnů kolem úplňku pro tyto části těla něco prospěšného, uděláte dvojnásob dobře. Měli byste také pečovat o pokožku, která může hlásit, že v těle není něco v pořádku. Můžete si dopřát i masáž a věnovat dostatek času pohybu na čerstvém vzduchu. Procházky a příroda – to je zaručený recept na zdraví, a to nejen ve dnech při úplňku ve znamení Kozoroha.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám