Neapolské lásky. Hudební komedie o hašteřivém mileneckém páru, jehož naděje na sňatek jsou náhle ohroženy

1. červenec 2023

Hudební komedie Pavla Frýborta je napsána v duchu zápletkových her italského klasika Carla Goldoniho. Příběh se odehrává v rodině váženého měšťana pana Fabrizia, který má dvě krásné neteře a hodlá jim opatřit bohaté ženichy. O tom, že provdat charakterově zcela odlišné dívky není až tak jednoduchá věc, ví nejen jeho věrný, trochu popletený sluha Putynka, ale i rázná švagrová jednoho z nápadníků.

Účinkují: Josef Karlík (Fabrizio), Sylva Nitrová (Flaminie), Libuše Vaněčková (Evženie), Jaroslav Kuneš (Fulgenzio), Vlasta Peterková Klorinda), Rudolf Krátký (Roberto) a Jiří Tomek (Putynka)
Napsal: Pavel Frýbort
Hudba: Jaromír Dlouhý
Režie: Olga Zezulová
Natočeno: 1976

Dobrotivý Fabrizio přitom neteřím nehodlá vybírat nápadníky bez jejich vědomí. Když se ale prostořeká a rozpustilá Flaminie a její snoubenec Fulgenzio už po několikráté pohádají, je nabíledni sňatek odvolat. Jeden hašteřivý milenecký pár totiž přináší až příliš mnoho vzrušení do jeho jindy poklidného života.

Druhá neteř Evženie je, na rozdíl od své sestry, moudrá a klidná dívka. Kde ale najít váženého muže, který by její náturu náležitě ocenil?

Komediální rozhlasová inscenace je koncipována téměř jako muzikál. Hudba Jaromíra Dlouhého obsahuje pravidelně se střídající songy, které vtipně posunují děj a zároveň pomáhají rozvinout charaktery jednotlivých postav. Do inscenace byli proto obsazeni pěvecky nadaní činoherci, kteří v době vzniku nahrávky sklízeli úspěchy na brněnských jevištích, právě i v hudebních titulech.

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související