bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Otevření trhu s volnými hráči 2023. Kteří hokejisté už podepsali?

1. července 2023, 16:30

Daniel Fekets , Jan Vojkůvka

Hokejisté Vegas Golden Knights oslavili svůj premiérový Stanley Cup před necelými třemi týdny, NHL ale jako tradičně bude bavit své fanoušky také přes léto. Po čtvrtečním draftu přichází na řadu otevření trhu s volnými hráči. Náš textový přenos odstartoval v 18:00 SEČ.

Generální manažeři klubů museli zcela pochopitelně pořádně zbystřit, k mání totiž bylo, je a bude hned několik světových hvězd. Nové působiště stále hledají kupříkladu Patrick Kane, Vladimir Tarasenko, Tyler Bertuzzi, Max Domi, Matt Dumba a další. 

Smlouvu na další rok nemá ani Patrice Bergeron, u kterého se ale předpokládá, že buď znovu podepíše s Bostonem, nebo ukončí kariéru.

V podobné situaci je David Krejčí, jenž při vyhlášení Zlaté hokejky 2023 novinářům řekl, že je možné, že do Vánoc nebude hrát nikde.

NHL v sobotu večer ohlásila několik zajímavých podpisů. Ryan O'Reilly zamířil do Nashvillu, Alex Killorn spolu s Radkem Gudasem do Anaheimu, John Klingberg do Toronta, Dmitrij Orlov je novým hráčem Caroliny, Matt Duchene si plácl s Dallasem, Blake Wheeler a Jonathan Quick zase s Rangers a Oliver Ekman-Larsson se dohodl s Floridou.

Kontrakty končí i Tomáši Noskovi, Andreji Šustrovi nebo Radimu Zohornovi. David Rittich už podepsal v Los Angeles. 

Informace o podpisech a přesunech

01:20 - Z prvního dne trhu s volnými hráči je to pro tuto chvíli vše. O dalších novinkách vás budeme informovat v průběhu neděle. 

01:07 - Noví brankáři pro Detroit i Tampu

Alex Lyon ukončil své působení na Floridě a kývl na nabídku Detroitu. Do Tampy míří Jonas Johansson z Colorada. Oba podepsali na dva roky. 

01:00 - Duclair vytrejdován do San Jose

Anthony Duclair nebude na Floridě pokračovat, byl totiž vyměněn do San Jose, které opačným směrem posílá Stevena Lorentze. 

00:50 - Glendening nově v Tampě

Luke Glendening, který byl naposledy s Dallasem kousek od finále, bude o nejvyšší příčky bojovat s Tampou, kde se upsal na dvě sezony za 800 tisíc dolarů ročně. 

00:45 - Další dvě posily pro Sharks, Zetterlund zůstává

Scott Sabourin a Givani Smith se stali novými posilami San Jose Sharks. U Žraloků podepsal novou dvouletou smlouvu Fabian Zetterlund, jenž v tomto dresu odehrál už dvaadvacet zápasů, ale branku ještě nevsítil. 

00:35 - Irwinovi nabídl Vancouver dvouletou smlouvu

Zkušený zadák Matt Irwin má na další dva roky vystaráno. Defenzivní poctivec se dohodl s Kosatkami na dvouletém působení, vydělá si dohromady 1,55 milionu dolarů. 

23:55 - Klingberg podepsal v Torontu!

John Klingberg si znovu po roce vyzkoušel trh s volnými hráči. Loni se dohodl s Anaheimem, letos naopak s Torontem, které opět bude mít ambice útočit na Stanley Cup. Zlákala ho jednoletá smlouva za 4,15 milionu dolarů. 

23:50 - Stolarz doplní brankoviště Floridy

Panteři se dohodli na podmínkách s brankářem Anthonym Stolarzem, který na jihu USA podepsal smlouvu na jeden rok. 

23:46 - Los Angeles zveřejnilo posily, ke Králům se přesouvá i Rittich! 

Brankář David Rittich podepsal v Los Angeles jednoletou smlouvu za 875 tisíc dolarů. Tým posílí také beci Steven Santini s Andreasem Englundem a útočník Michail Malcev.

23:41 - Gustafsson jde do New Yorku

Švédský obránce Erik Gustafsson už několikrát v kariéře zaujal svými ofenzivními schopnostmi, ale naposledy se v Torontu příliš neprosadil. Teď zkusí štěstí v New Yorku Rangers, kde má jednoletý kontrakt.

23:38 - Compher mění Colorado za Detroit

J. T. Compher strávil v Coloradu sedm sezon a nyní poprvé mění působiště. Míří do Detroitu, kde se upsal na pět let, vydělá si 25 milionů dolarů. 

23:20 - Dumoulin míří do Seattlu

Kraken získali náhradu za odcházejícího Carsona Soucyho. Nově z Pittsburghu zlanařili beka Briana Dumoulina. 

23:12 - Colorado získalo Drouina a prodloužilo s Byramem

Laviny z Colorada po Milesu Woodovi získali do ofenzívy také Jonathana Drouina. Defenzívu naopak bude i nadále řídit Bowen Byram, jenž zůstane dva roky s ročním platem 3,85 milionu dolarů. 

23:05 - Pittsburgh má i Ellera

Lars Eller bude po konci v Coloradu působit v Pittsburghu. Smlouvu podepsal na dva roky, přičemž jeho roční plat bude činit necelých 2,5 milionu dolarů. 

23:00 - Sorokin a Engvall rovněž u Islanders

Záhy Newyorčané potvrdili setrvání dalšího brankáře, Ilja Sorokin dokonce podepsal kontrakt až do roku 2032! Ten současný mu vyprší za rok, ale poté začne platit nová smlouva na osm let. Pierre Engvall dostal sedmiletý kontrakt. 

22:55 - Ostrované udrželi Mayfielda a Varlamova

Scott Mayfield a Semjon Varlamov zůstávají hráči New Yorku Islanders. Klub na svých sociálních sítích potvrdil, že pilíř defenzívy podepsal kontrakt na sedm let, Varlamov na roky čtyři. 

22:42 - Žraloci si plácli s Carpenterem

Jednoletou smlouvu v San Jose podepsal zkušený forvard Ryan Carpenter, který se loni v Rangers příliš neprosadil. Je třetí dnešní posilou Žraloků po brankáři Blackwoodovi a obránci Burroughsovi. 

22:25 - Kulikov se vrací na Floridu

Dvaatřicetiletý Rus Dmitrij Kulikov se vrací na Floridu, za kterou hrál mezi lety 2009 až 2016. Následně působil v Buffalu, Winnipegu, New Jersey, Edmontonu, Minnesotě, Anaheimu a Pittsburghu. 

22:18 - Tučňáci sestavili silný brankářský tandem

Tristana Jarryho doplní v brankářské dvojici Alex Nedeljkovic, který se s Pittsburghem dohodl na jednoleté smlouvě. Kádr Pens doplní také Ryan Graves, jenž dostal kontrakt na šest let za celkových 27 milionů dolarů! 

22:10 - Acciari a Jarry se dohodli s Pittsburghem

Noel Acciari bude nově hájit dres Tučňáků. Zlákala jej smlouva na tři roky za celkových šest milionů. V dobře známém působišti zůstává Tristan Jarry, jenž se dohodl na pětileté smlouvě, která mu vynese 27 milionů! 

22:00 - Tampě pomůže Archibald

Alex Killorn sice Tampu opustil, jejím novým hráčem ale bude Josh Archibald. Třicetiletý útočník podepsal na dva roky za 800 tisíc dolarů ročně. 

21:48 - Anaheim ulovil Killorna!

Alex Killorn skončil po jedenácti letech v Tampě a upsal se Kačerům z Anaheimu. Jednoho z nejlepších dostupných hráčů zlákal nový celek Radka Gudase na čtyři roky. Nabídl mu velmi lukrativní smlouvu, při které si přijde na 25 milionů dolarů. 

21:43 - Carolina znovu v akci, na tři roky získala Buntinga

Sedmadvacetiletý Michael Bunting změní po dvou letech působiště. Po angažmá v Torontu si vyzkouší Carolinu, se kterou se spojí na tři roky. Ročně dostane 4,5 milionu dolarů. 

21:40 - Arizona udržela dva hokejisty

Arizona se také v příští sezoně bude moct spolehnout na beka Troye Stechera. U Kojotů zůstává také i Nick Bjugstad, jenž podepsal na dva roky. Celkově mu na kontě přistanou čtyři miliony dolarů. 

21:30 - Hilla Vegas udrželo, Brossoita pustilo. S Winnipegem podepsal i Naměstnikov

Winnipeg si pojistil služby Vladislava Naměstnikova, který právě do Kanady přišel v průběhu sezony z Tampy. Do známého prostředí se vrací Laurent Brossoit. Držitel Stanley Cupu míří k Jets za jednoletou smlouvou, která mu vydělá 1,75 milionu dolarů. 

21:18 - Donato končí v Seattlu, jde do Chicaga

Ryan Donato našel další angažmá v Chicagu, kde dostal smlouvu na dva roky, v jedné sezoně si přijde na dva miliony. 

21:16 - Rangers ulovili dalšího zkušeného forvarda

Po Blakeu Wheelerovi a Jonathanu Quickovi posílí hokejisty Rangers také Nick Bonino. Američan podepsal v MSG smlouvu na rok, vydělá si 800 tisíc dolarů. 

21:15 - Glass zůstává v Nashvillu, Wood do Colorada

Cody Glass podepsal novou smlouvu s Nashvillem, který se dnes zatím činí. Dostal dvouletou smlouvu za celkových pět milionů dolarů. V Coloradu se pokusí chytit Miles Wood, délka jeho kontraktu zatím zveřejněna nebyla. 

21:00 - Florida zlákala Stenlunda, Mikkolu i Reillyho

K hokejistům Floridy se připojí obránce Mike Reilly, jenž s Panthers podepsal smlouvu na jeden rok za milion. Úplně stejný kontrakt má Kevin Stenlund. Niko Mikkola bude v týmu tři roky, s roční gáží 2,5 milionu dolarů. 

20:49 - Dallas posílili dva útočníci

Nové působiště našli také Craig Smith a Sam Steel, kteří se dohodli s Dallasem. Druhý jmenovaný podepsal na jeden rok za 850 tisíc, Smith si za stejnou dobu vydělá rovný milion dolarů. 

20:43 - Návrat Caggiuly do Edmontonu

Edmonton se s Drakem Caggiulou domluvil na návratu. Devětadvacetiletý forvard dostal smlouvu na dva roky, přijde si na 775 tisíc dolarů ročně. 

20:40 - Zucker si vybral Arizonu

Fanoušci Arizony, kteří v poslední době nemohli prožívat velkou radost, se mohou těšit na zkušeného útočníka Jasona Zuckera. Jednatřicetiletý hokejista se po odchodu z Pittsburghu s Coyotes domluvil na roční smlouvě. Dostane 5,3 milionu dolarů. 

20:37 - Sprong se dohodl s Detroitem

Daniel Sprong bude nadcházející rok hájit barvy Detroitu Red Wings. Šestadvacetiletý útočník utrhne dva miliony dolarů z platového stropu organizace. 

20:30 - Duchene jde do Dallasu!

Matt Duchene sice byl vyplacen Nashvillem, hned na začátku trhu volných hráčů ale našel nové angažmá. Na rok se upsal Dallasu, který mu nabídl tři miliony dolarů. 

20:23 - Shearyho získala Tampa

Tampa Bay dokázala zlanařit útočníka Conora Shearyho, který si vedl ve Washingtonu velice dobře. Na jihu USA si vysloužil kontrakt na dvě sezony, dostane dohromady šest milionů dolarů. 

20:12 - Boston oznámil příchod Shattenkirka

Boston své fanoušky zatím rozhodně potěšil. Krátce poté, co získal Jamese van Riemsdyka, Morgana Geekieho a Milana Lucice, angažoval také zkušeného zadáka Kevina Shattenkirka, jenž podepsal na jeden rok. 

20:10 - Poehling jde k rivalovi

Po jedné sezoně v Pittsburghu míří Ryan Poehling do Philadelphie, která dnes oznámila první posilu. 

20:02 - Vancouver zlákal do defenzívy i Soucyho

Velmi zajímavou smlouvu dostal od Vancouveru bývalý zadák Seattlu Carson Soucy. Za tři roky v Kanadě si přijde na necelých 10 milionu dolarů. 

19:50 - Pacioretty do Washingtonu

Zatím nepříliš aktivní Washington přivedl veterána Maxe Paciorettyho. Čtyřiatřicetiletý křídelník podepsal v hlavním městě USA smlouvu na rok za dva miliony dolarů. 

19:46 - Ďáblové měnili s Dallasem

New Jersey posílilo kádr o obránce Colina Millera, který přichází z Dallasu výměnou za páté kolo draftu 2025. Hvězdy zároveň znovu podepsaly zkušeného Joela Hanleyho, jenž bude bojovat o základní sestavu. 

19:44 - Dvě posily pro Canucks

Kosatky ulovily obránce Iana Colea a útočníka Teddyho Bluegera. S oběma se dohodly na roční smlouvě, která více peněz přinese Coleovi (3 miliony dolarů). Blueger si přijde na necelé dva miliony. 

19:40 - Velký návrat Lucice potvrzen

Milan Lucic bude znovu hájit barvy bostonských Bruins. Šampion z nedávného MS v Tampere a Rize se vrací do týmu, se kterým se rozloučil před osmi lety a v roce 2011 s ním vyhrál Stanleyův pohár. Dostane roční smlouvu za jeden milion dolarů. 

19:38 - Orlov míří za velký peníz do Caroliny

Carolina, která letos vypadla ve finále konference, to myslí s útokem na Stanley Cup vážně. Na dvě sezony ulovila Dmitrije Orlova, který po přesunu z Washingtonu na sebe upozornil výbornými výkony v Bostonu. Ruský zadák dostane za jednu sezonu 7,75 milionu dolarů. 

19:30 - Yzerman si plácl s Hollem 

Výborný defenzivní obránce Justin Holl posílí Detroit. S klubem, který dnes přivedl i Jamese Reimera, se dohodl na tříletém kontraktu. Jeho roční plat bude činit 3,4 milionu dolarů. 

19:27 - Burroughs míří z Vancouveru do San Jose

Sedmadvacetiletý bek Kyle Burroughs zaujal v San Jose, kde podepsal tříletou smlouvu za 1,1 milionu dolarů ročně. Kromě dvou sezon v Kanadě hrál krátce také v Coloradu. 

19:22 - Další posilou Nashvillu se stal Nyquist

Predators pokračují v posilování svých útočných řad. Po Ryanu O'Reillym se dohodli s třiatřicetiletým švédským útočníkem Gustavem Nyquistem, jenž bude v Nashvillu hrát dvě sezony a vydělá si 3,185 milionu ročně.

19:18 - Reimer posílí brankoviště Detroitu

James Reimer je novou akvizicí hokejistů Detroitu. Steve Yzerman s ním podepsal jednoletý kontrakt za 1,5 milionu dolarů. 

19:12 - Boston získal Geekieho

Morgan Geekie se po Jamesi van Riemsdykovi stává další posilou bostonských Medvědů. Útočník, který si svou práci odvedl v Seattlu, podepsal s loňským vítězem základní části smlouvu na dvě sezony. Celkem vydělá 4 miliony dolarů. 

19:05 - Johnson a Clifton zkusí štěstí se Sabres

Pětatřicetiletý obránce Erik Johnson si po dlouhých dvanácti letech, co hrál za Colorado, vyzkouší nové angažmá. Američan, který by v příští sezoně mohl pokořit hranici 1000 odehraných zápasů v NHL, podepsal jednoletý kontrakt na 3,25 milionu dolarů s Buffalem. Kromě toho Kevyn Adams podepsal tříletou smlouvu s Connorem Cliftonem. Bývalý obránce Bostonu si podle informací vydělá celkem 10 milionů dolarů. 

19:03 - Talbot do Los Angeles

Brankoviště Los Angeles vyztuží zkušený Cam Talbot, jenž v týmu, který dvakrát po sobě skončil v prvním kole play-off s Edmontonem, podepsal kontrakt na jeden rok za jeden milion dolarů. 

19:00 - Gudas na Floridě končí, ulovil ho Anaheim!

První podepsaný český hokejista je tady! Obránce Radko Gudas, který poslední tři roky strávil na Floridě, přestupuje do Anaheimu. Zkušený třiatřicetiletý bek podepsal tříletou smlouvu na 12 milionů dolarů (4 miliony ročně). Oproti předchozímu kontraktu si polepší o 1,5 milionu za sezonu. Ducks mají v tuto chvíli podepsané jen čtyři obránce a pod platovým stropem stále volných 35 milionů.

18:57 - Posiluje také Edmonton, přichází Connor Brown

Útočník Connor Brown se stává novou posilou Edmontonu Oilers. Forvard, jenž letos odehrál jen čtyři zápasy v dresu Washingtonu, s kanadským klubem podepsal na jeden rok za 775 tisíc dolarů. Případné tři miliony dolarů si vydělá na bonusech. 

18:55 - Jost zůstane minimálně rok v Buffalu

Pětadvacetiletý centr Tyson Jost, jenž byl v minulé sezoně vyměněn z Minnesoty do Buffala, v dresu Sabres setrvá minimálně ještě rok. S generálním manažerem Adamsem podepsal jednoletý kontrakt na dva miliony.

18:53 - Korpisalo novou jedničkou Ottawy!

Ottawští Senátoři hlásí první velkou posilu na letošním trhu! Pětiletý kontrakt v celkové hodnotě 20 milionů dolarů uzavřel s kanadským klubem gólman Joonas Korpisalo. Devětadvacetiletý Fin strávil prakticky celou svou zámořskou kariéru v Columbusu, odkud se ovšem letos ke konci přestupního období stěhoval do Los Angeles. Ottawě by měl pomoci k vysněnému návratu do play-off.

18:45 - Kromě Raanty podepsala Carolina i Andersena

Frederik Andersen bude i nadále hájit barvy Caroliny, podepsal smlouvu na dvě sezony, která mu přinese 3,4 milionu dolarů ročně. Znovu tak utvoří dvojici s Anttim Raantou. 

18:42 - San Jose posílilo brankoviště, podepsalo Blackwooda

Mackenzie Blackwood, na něhož nezbylo v New Jersey místo, se na trhu s volnými hráči nechal zlákat vedením San Jose. Se Žraloky podepsal dvouletou smlouvu v celkové hodnotě 4,7 milionu dolarů. V novém dresu by měl krýt záda Kaapovi Kähkönenovi.

18:40 - Nieto posílí Pittsburgh

Americký útočník Matt Nieto, jenž v NHL prozatím hrál za San Jose a Colorado (a tyto dva týmy prostřídal i v minulé sezoně), si v novém ročníku vyzkouší nové působiště. S Pittsburghem podepsal jednocestnou smlouvu na dva roky v hodnotě 1,8 milionu dolarů.

18:38 - Reaves se stěhuje do Toronta

Tříletou smlouvu s ročním platem na 1,35 milionu dolarů podepsal s Torontem Maple Leafs šestatřicetiletý křídelník Ryan Reaves. V uplynulé sezoně hrál za Rangers a Minnesotu, se kterou si zahrál v play-off.

18:35 - Wheeler s Quickem míří do Rangers!

Dvě velmi zkušené posily hlásí newyorští Jezdci. Z Winnipegu přichází Blake Wheeler, z Vegas naopak brankář Jonathan Quick. 

18:28 - James van Riemsdyk posilou Bostonu

Působiště mění také James van Riemsdyk, jenž se po pěti sezonách ve Philadelphii stěhuje do Bostonu. Medvědi kvalitního kanonýra podepsali jen za jeden milion dolarů! 

18:25 - Velký přesun je tady! O'Reilly míří do Nashvillu, spolu s ním i Schenn

Dlouholetá ikona St. Louis Blues a v části loňského ročníku posila Toronta Ryan O'Reilly bude nově působit v Nashvillu. V novém působišti se domluvil na čtyřleté smlouvě, vydělá si 18 milionů dolarů. Čerstvou posilou Predators je také Luke Schenn, který podepsal na tři roky za celkovou výplatu 8,25 milionu dolarů.

18:20 - Bastian a McLeod zůstávají v New Jersey

Ďáblové budou chtít útočit na co nejvyšší příčky také v příští sezoně. Nově se na pokračování dohodli s Michaelem McLeodem a Nathanem Bastianem. 

18:15 - Trejd mezi Montrealem a Washingtonem

Do kádru Washingtonu Capitals se nově připojí Joel Edmundson, který byl vyměněn za třetí a sedmé kolo draftu 2024. Montreal si zároveň ponechá 50 % platu tohoto obránce. 

18:15 - Po Fastovi Carolina podepsala i Raantu

Finský brankář Antti Raanta bude podobně jako Jesper Fast pokračovat v Carolině. S klubem se dohodl na jednoletém kontraktu, vydělá si 1,5 milionu dolarů. 

18:15 - Anderson-Dolan pokračuje v Los Angeles

Novou smlouvu na jeden rok v Los Angeles Kings podepsal Jaret Anderson-Dolan. Dohodl se na 775 tisících dolarech. 

18:10 - Fantilli podškrábl nováčkovskou smlouvu

Trojka posledního draftu Adam Fantilli se oficiálně stal hráčem Columbusu. Letošní mistr světa si tedy zahraje pod zkušeným koučem Mikem Babcockem, který se stal před dvěma hodinami novým koučem Blue Jackets.

17:55 - Fast Hurikánem další dvě sezony

Šikovný křídelník Jesper Fast prodloužil smlouvu s Carolinou o další dvě sezony. Jednatřicetiletý útočník bude s Hurricanes znovu usilovat o Stanley Cup, dohodl se na podmínkách, které mu přinesou 2,4 milionu dolarů za rok. 

17:20 - Ekman-Larsson míří na Floridu

Zkušený švédský obránce Oliver Ekman-Larsson, jenž byl vykoupen ze své smlouvy, zamíří po dvou letech strávených ve Vancouveru na Floridu. S finalistou NHL podepsal jednoletou smlouvu za 2,25 milionu dolarů. 

16:30 - Senátoři prodloužili i s Bernard-Dockerem

Třiadvacetiletý Jacob Bernard-Docker taktéž zůstává v Ottawě. Podepsal kontrakt na dvě sezony za 800 tisíc dolarů ročně. 

16:20 - Brännström zůstává v Ottawě

Erik Brännström bude pokračovat v dresu Ottawy. Obránce, který loni zasáhl do 74 zápasů Senators, prodloužil smlouvu o jeden rok. V kapse mu přistanou dva miliony dolarů. 

16:15 - Kostin a Lindström si plácli s Detroitem

O přesunu Kailera Yamamota a Klima Kostina do Detroitu z kanadského Edmontonu jsme již informovali. Druhý jmenovaný nyní podepsal novou dvouletou smlouvu s Red Wings, dohromady si při ní přijde na 4 miliony dolarů. Rudá křídla si pojistila také beka Gustava Lindströma, jenž podepsal na jeden rok za necelý milion. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.