VIDEO: Mostečané hejbli Mostem! Známe další vylepšení města, která navrhli sami obyvatelé
Primátor Marek Hrvol gratuluje Denise Vávrové. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Desítky Mostečanů podaly své návrhy, jak zlepšit veřejný prostor a jak zatraktivnit město Most. Lidé se tímto způsobem zapojili do dalšího ročníku participativního rozpočtu Hejbni Mostem. Už jsou známé vítězné nápady.

„Jsem moc rád, že i letos jsme viděli, že Most má aktivní občany a setkali jsme se s mnoha zajímavými projekty,“ říká primátor Marek Hrvol.

Z veřejného hlasování pomocí aplikace Mobilní rozhlas vzešel jako vítězný návrh Denisy Vávrové. „My jsme pro letošní ročník Hejbni Mostem zvolili multifunkční altánek na zahradu jeslí v Malíkovce, kde bude vyžití hlavně pro děti a budou tam umístěny multifunkční kuchyňky pro rozvoj dětí,“ řekla Denisa Vávrová.

https://www.youtube.com/watch?v=BDeDMwv_99w

Druhá část participace byla určena pro projekty navržené ve prospěch osob žijících v pobytových zařízeních města. Nejvíce hlasů obdržel návrh Vlasty Bundové. „Je to altánek u nás na zahradu v Penzionu Komořanská. Protože se tam scházíme a zveme si děti během roku, ze školky nebo z jesliček, a když je ošklivé počasí, tak se nám právě pro to hodí přístřešek,“ vysvětluje Vlasta Bundová.

Stavět se budou také vodní prvky na Benediktu podle návrhu Adély Paterové Klímové a psí hřiště, které si přejí vybudovat Michaela Vojáčková a Lucie Hlinovská. To byly nápady jako druhý a třetí v pořadí.

Město Most investovalo do klasické části Hejbni Mostem 2,4 milionu korun a 600 tisíc korun do seniorské participace. Město vítězné projekty ještě dofinancuje půl milionem korun.

Slavnostní vyhlášení vítězných návrhů se konalo v nově otevřené kavárně V Duchu u přesunutého kostela.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru