Skvělý van Buren a výhra nad polským mistrem

2:1
(0:0)
přát., ne 2.7.2023, Huber Arena, Wels
přát., ne 2.7.2023, Huber Arena, Wels
Slavia - Raków
Branky: 64. a 90. Van Buren - 53. Tijani (vl.)
Slávisté v prvním přípravném duelu porazili v rakouském Welsu úřadujícího polského mistra Raków Čenstochová 2:1. Dvojnásobným úspěšným střelcem byl ve druhém poločase Mick van Buren.

Do prvního ze čtyř přípravných zápasů herního soustředění vyslal Jindřich Trpišovský i Mikuláše Konečného, který si odbyl debut za první tým, kapitánskou pásku navlékl Muhamed Tijani. Na poslední chvíli nahradil v základní sestavě lehce zraněného Davida Juráska Lukáš Provod.

Start utkání ovlivnilo vyloučení Papanikolaou ze 13. minuty, rozhodčí oficiálně ukončil utkání, týmy se ale dohodly na jeho dohrání. Raków dál pokračoval s kompletní jedenáctkou. Hlavním sudím se stal manažer Čenstochové, bývalý sudí disponující rozhodcovskou licencí. Na pomezní čáru se postavil na vlastní přání David Douděra.

V prvním půli branka nepadla, Mick van Buren minul, velkou šanci měl i Ondřej Lingr, branku ale přestřelil. Na druhé straně se fantastickým zákrokem prezentoval Ondřej Kolář, když ve 22. minutě zlikvidoval šanci Piaseckiho. Zraněného Dominika Pecha střídal těsně před koncem poločasu Tomáš Holeš.

Skvělý reflex na startu druhé pětačtyřicetiminutovky, kterou na pomezní čáře soudcoval Jan Sirotník, opět prokázal Kolář, když vyrazil pokus Cebuly. Proti smolnému odrazu od Tijaniho v 52. minutě byl ale bezmocný, balon se dokoulel za brankovou čáru - 0:1.

O dvanáct minut později bylo srovnáno, přihrávku od Lukáše Masopusta Mick van Buren nechytatelně uklidil na zadní tyč – 1:1. Tlak slávistů nabral na síle, brankář Rakówa třikrát čelil zakončení Ondřeje Lingra, míč za svá záda nepustil. Jednou mu pomohl na brankové čáře hlavičkující spoluhráč.

V 66. minutě se na hřiště podíval David Douděra, který nahradil Lukáše Masopusta. Daniel Šmiga se Štěpánem Beranem vzápětí vystřídali Provoda s Lingrem. Velkou šanci otočit skóre měl Václav Jurečka, ale neuspěl. Kovacevic se vytáhl i proti dělovce Berana ze střední vzdálenosti.

Když už se zdálo, že zápas spěje k remízovému konci, zatloukl krásný Douděrův centr z pravé strany hřiště do sítě hlavičkující Mick van Buren - 2:1.

Utkání proti Rakówu, na které do Welsu dorazilo několik desítek výborných fanoušků červenobílých, skončilo výhrou sešívaných 2:1.

2:1

Sestavy

Slavia

Kolář – Masopust (66. Douděra), Bořil, Ogbu, Konečný – Dom. Pech (45. Holeš), Oscar, Provod (77. Beran) – Lingr (77. Šmiga), Tijani (57. Jurečka), van Buren

Raków

Kovacevic – Svarnas, Arsenič, Rundič – Tudor, Kochergin, Papanikolaou, Carlos – Cebula, Piasecki, Dominguez

Detaily utkání

Branky
64. a 90. Van Buren - 53. Tijani (vl.)
Žluté karty
Tijani
Červené karty
- 10. Papanikolaou

Fotogalerie

Aktuálně

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

včera
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

před 2 dny
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23.04.2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články