Třeboňská nocturna opět přinesou špičkovou klasickou hudbu. Hlavní hvězdou bude sopranistka Eliška Weissová

2. červenec 2023

K řadě letních festivalů v jižních Čechách patří už dvacet let Třeboňská nocturna. Opět se díky nim v lázeňském městě představí špičky klasické hudby, swingu a jazzu.

„Já si myslím, že těch dvacet let hovoří samo za sebe. Festival se vyvíjel a dostal se tam, kde je dnes. Za tu dlouhou dobu jsme zjistili, že v jižních Čechách je úžasné posluchačstvo a po tomto druhu kultury je tu velká poptávka,“ říká ředitelka festivalu Irma Mrázková.

Letos poprvé nabídnou Třeboňská nocturna představení pro rodiny s dětmi, vystoupí známí umělci jako například Vilém Veverka s PhilHarmonia Octet i mladí nadějní hudebníci. „Hlavní hvězdou bude sopranistka Eliška Weissová, která nyní sklidila obrovské ovace a otevřela si dveře do vídeňské opery,“ dodává Irma Mrázková.

Rozhovor s ředitelkou festivalu Třeboňská nocturna Irmou Mrázkovou si poslechněte v kulturním magazínu Kavárna.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.