Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ukrajinci si vyšlápli na Francouze a poslali je domů, do semifinále postoupili i Angličané

O největší senzaci čtvrtfinálového programu mistrovství Evropy do 21 let se postarala Ukrajina. V Kluži totiž zdolala favorizovanou Francii 3:1 a zahraje si o medaile. Dvěma brankami zazářil Georgij Sudakov, který těžil z akcí hvězdného Mychajla Mudryka. Semifinále nemine ani Anglii, jež porazila Portugalsko 1:0. Postup zařídil Albionu gólem ve 34. minutě Anthony Gordon.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále Francie – Ukrajina

Po postupu Anglie je jasné, že si zbývající semifinalisté zajistili účast na olympijských hrách. Do Paříže se kvalifikují tři nejlepší mužstva ME s výjimkou Francie, která má místo jako hostitel jisté. Anglie o účast bojovat nemůže, protože na Hrách tradičně startuje pod hlavičkou Velké Británie.

Na Ramaz Shengelia Stadium v Kutaisi rozvlnil síť pouze Gordon, jenž ve 34. minutě zužitkoval precizní zpětnou příhrávku Gibbse-Whitea. Ve druhé půli sice Portugalci soupeře z Ostrovů zatlačili, ale z náporu vytěžili jen břevno po hlavičce Araúja.     

Albion je proto na letošním evropském šampionátu i nadále stoprocentní, stále neinkasoval a v semifinále ho čeká podruhé na turnaji Izrael. 

Ukrajinu čeká rovněž repríza utkání ze skupinové fáze, konkrétně se Španělskem. S Francií sice v 19. minutě prohrávala po oku lahodící akci soupeře, kterou zakončil Cherki, ale Sudakov dvěma brankami otočil skóre ještě před přestávkou a v 86. minutě stanovil konečný výsledek Bondarenko.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Rumunsku a Gruzii – čtvrtfinále:

Kutaisi: Anglie – Portugalsko 1:0 (1:0)
Branka:
34. Gordon.

Kluž: Francie – Ukrajina 1:3 (1:2)
Branky: 19. Cherki - 32. z pen. a 44. Sudakov, 86. Bondarenko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články