Hlavní navigace

Díky aplikaci Zprávy na webu od Google budete psát textové zprávy daleko snáze

3. 7. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Poradíme vám, jak rychleji psát textové zprávy. Nejlepší na tom je skutečnost, že nutně nemusíte mít počítač s operačním systémem Windows.

Psaní textových zpráv mě skutečně velmi nebaví. Přesněji řečeno – docela mě otravuje. Faktem je, že spousta uživatelů si s klávesnicí na obrazovce vystačí, pro mě to bohužel neplatí. Pokud píšu gesty, tj. tahem prstu, nelíbí se mi poměrně značný počet chybně odhadnutých slov, a automatické opravy, to je kapitola sama pro sebe.

Psaní zpráv na počítači, to je něco úplně jiného. Tady trápení tohoto druhu mizí, minimálně tehdy, pokud použiji na počítači s operačním systémem Windows aplikaci Phone Link. Ta však bohužel vyžaduje účet Microsoft (aby totiž tato aplikace fungovala fungovala, musíte být přihlášeni), což vyžaduje na počítačích, kde používám pouze místní účty, provedení další operace navíc. Tato možnost ovšem přichází v úvahu pouze tehdy, když jsem na počítači s operačním systémem Windows. Problém je v tom, že někdy potřebuji pracovat na Chromebooku nebo tabletu.

Dlouho jsem hledal nějaké řešení, ale vyplatilo se. Konečně jsem našel pro svůj telefon s operačním systémem Android lepší řešení, které se jmenuje Zprávy na webu.

Konkrétně se jedná o internetovou stránku, která dokáže spárovat aplikaci Zprávy Google (tu najdete standardně nainstalovanou v mobilních telefonech Pixel, nicméně je možné ji stáhnout i do všech ostatních mobilních telefonů s operačním systémem Android) se záložkou internetového prohlížeče, která tak zrcadlí texty zpráv nacházející se v telefonu. Služba Zprávy na webu vám tak stejně jako aplikace Phone Link umožní použít počítač jak k odesílání textových zpráv, tak i k odpovídání na tyto zprávy.

Vzhledem k tomu, že tato služba funguje přes internetový prohlížeč, jako je například Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox nebo Microsoft Edge, můžete ji používat i na počítačích a zařízeních, na kterých není nainstalován operační systém Windows. Vzhledem k tomu, že služba na záložce internetového prohlížeče napodobuje i vzhled (lépe řečeno rozvržení) aplikace Zprávy, máte k dispozici i rozhraní, které je důvěrně známé. Osobně se mi v tomto rozhraní v internetovém prohlížeči daleko snáze orientuje.

Osobně dávám přednost tmavému režimu, nicméně pokud se vám tento vzhled nepozdává, můžete si vybrat ze tří dalších motivů.

Chcete-li používání služby Zprávy na webu budete potřebovat datové připojení (buď přes bezdrátovou síť WiFi nebo mobilní data), a to jak v telefonu, tak v počítači. Nejprve v internetovém prohlížeči přejděte na internetovou stránku https://messages.google.com/web/ a následně ve svém mobilním telefonu spusťte aplikaci Zprávy.

Poté na mobilním telefonu v aplikaci Zprávy klepněte v levém horním rohu na ikonku tří vodorovných čar a z nabídky, která se za okamžik zobrazí, vyberte možnost Párování zařízení. Nakonec v okně internetového prohlížeče na internetové stránce Zprávy na webu naskenujte QR kód, pomocí něhož dojde k synchronizaci služby Zprávy na webu s vaším mobilním telefonem.

Nyní si můžete vybrat, zda si má internetový prohlížeč pamatovat spárování i po zavření záložky nebo zda je pro vás prioritou vyšší zabezpečení, díky němuž necháte toto nastavení vypnuté. Kromě toho je možné upravit i další nastavení, jako je například motiv rozhraní, oznámení a další.

Cloud24

Služba Zprávy na webu sice není žádnou utajovanou službou, vůbec ne, i když to tak vypadá, ostatně tato služba byla spuštěna již v roce 2018. Když jsem se ostatně bavil s některými majiteli mobilních telefonů Pixel, byla naprostá většina z nich překvapena, protože o této službě neměli dosud ani tušení.

Jakmile jsem jim vysvětlil, jak se věci mají a jak tato služba funguje, byli mi vděčni (ostatně stejně jako majitelé mobilních telefonů Samsung Galaxy a dalších smartphonů s operačním systémem Android, kteří jsou ochotni si stáhnout a následně změnit svou výchozí aplikaci pro textové zprávy). Teď už o této službě víte i vy.

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?