Severní spoj na D1 v Ostravě bude uzavřen

Zásadní zpráva pro řidiče, kteří využívají severní spoj na sjezdu nebo při nájezdu na ostravskou dálnici. Kvůli rozsáhlé rekonstrukci bude skoro 4 měsíce neprůjezdný. Moravskoslezský kraj řidiče prosí o trpělivost.

Jaroslav Kania (ANO), náměstek hejtmana MS kraje pro finance, investice a majetek: “Aby byli trpěliví, kdy zahajujeme 3. července rekonstrukci Severního spoje, což je silnice, která spojuje Mariánskohorskou s dálnicí D1 a bude to zhruba do prosince letošního roku. Celkové náklady představují částku asi 95 milionů korun, ale 80 milionů korun se nám podařilo získat z Evropy.”

Při modernizaci bude opravena vozovka, mosty, protihlukové stěny i svodidla. Během prvních dvou etap bude Severní spoj úplně neprůjezdný, později, od začátku října, kdy začne poslední etapa prací, bude možné používat levou část silnice, takže se auta dostanou z Mariánskohorské na dálnici. Podle krajského náměstka pro dopravu Radka Podstawky se po dobu rekonstrukce budou postupně uzavírat i části Mariánskohorské čtyřproudovky, tento úsek řidiči objedou po rampách mimoúrovňové okružní křižovatky, ty pak budou později uzavřeny kvůli pracem na horní části mostů.

Petr Štencel, vedoucí Služby dopravní policie, PČR Moravskoslezského kraje: “Doporučujeme všem řidičům dodržovat bezpečnost, ohleduplnost. Budou vyznačeny objízdné trasy. Pokud jsou naučeni, že vždycky jezdili na severní spoj, mohou jezdit dřívějším spojem, což je dálniční oddělení, popřípadě budou sjíždět na Rudnou. Samozřejmě budou určitá omezení na ulici Místecké, protože tam bude větší shluk vozidel, a na té Mariánskohorské se bude opravovat i svršek, takže tam budou určitá omezení. Spíše doporučujeme jezdit po té dálnici.”

Uzavírka by neměla způsobit vážné komplikace v dopravě. Řidiči ale především v prvních dnech uzavírky mohou počítat s kolonami na sousedících sjezdech a nájezdech.

Pavel Blahut, koordinátor BESIP pro Moravskoslezský kraj: “Na to se i připravit, to znamená v letních měsících mít s sebou dostatek pitného režimu. I malé zdržení na trase může mít vliv na naši psychiku.”

Petr Štencel, vedoucí Služby dopravní policie, PČR Moravskoslezského kraje: “Doporučujeme opravdu jezdit spíše po dálnici, po Rudné, popřípadě pokud pojedete od 28. října.”

Klíčová slova ČR-doprava-dopravniinfo.tv-VIDEOSTREAM-UPOZORNĚNÍ

Oblast
Moravskoslezský (ov)

Kategorie
Auto-moto, doprava a stroje

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.