Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dovolená v Karibiku se proměnila v boj o život: Žena spadla z výletní lodě!

Autor: fik - 
3. července 2023
10:41

Dvaačtyřicetiletá občanka USA v neděli přepadla přes palubu výletní lodě Royal Caribbean 50 tisíc kilometrů od Punta Cana v Dominikánské republice. Záchranné jednotky se okamžitě vydaly ženu v pustých oceánských vodách hledat. 

Posádka výletní lodi Royal Caribbean v neděli ohlásila „osobu přes palubu“. Žena spadla z 10. patra lodi přímo do oceánu. Členové posádky ihned spustili záchranný člun a započala záchranná mise, která trvala celou hodinu. 

Jeden z výletníků Matthew Kuhn trávil dovolenou na lodi se svou rodinou, když si všiml kouře a zaslechl hlášení kapitána o osobě přes palubu. „Viděli jsme záchranné čluny, záchranné prostředky a kouř. Říkal jsem si, že někdo musel umřít,“ prohlásil pro New York Post.

Video  Dramatická záchrana: Žena spadla z 10. patra lodě!  - Twitter/Matt Kuhn
Video se připravuje ...

Společnost Royal Caribbean prohlásila, že záchranná jednotka dokázala ženu v  oceánu lokalizovat a bezpečně dostat zpět na palubu. Cestující prý nebyla nijak zraněná, ani nevyžadovala žádnou lékařskou péči. I přesto byla ale převezena do nemocnice na lékařské vyšetření. 

Bylo úžasné vidět, jak se všichni snažili pomoct. Posádka byla ke všem velmi vstřícná,“ popsal pasažér Kuhn. Když záchranáři vytáhli ženu z vody, všichni cestující na lodi začali nadšeně jásat. „Lidem se ulevilo, když ji našli. Byli jsme rádi, že na naší plavbě nikdo nezemřel,“ dodal.

Video  Dramatická záchrana: Žena spadla z 10. patra lodě!  - Twitter/Matt Kuhn
Video se připravuje ...

 

 

 

Kamil Dunicka ( 5. července 2023 10:09 )

40075 KM je délka rovníku. Takže pisálek jenom splácal nějaký nesmysl, aby bylo co číst. 50 000 Km od Punta Cana je 1x obejít zemegulu a pak ještě jednou letět z CR do PUNTY

Tara-Tara ( 3. července 2023 16:13 )

jak může někdo normální spadnout z 10.patra výletní lodi ? No američanka, pak je to jasné

pajato73 ( 3. července 2023 14:59 )

moje myslenka...

krapotkin ( 3. července 2023 12:20 )

50 000 km od přístavu ? To obeplouvali celou Zeměkouli ?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání