Srdcerváči se vrací s druhou sezónou. Gay romance nás vezme do Paříze

Srdcerváči se vrací s druhou sezónou. Gay romance nás vezme do Paříze
Srdcerváči, 2. sezóna | Netflix
Za seriálem stojí režisér Euros Lyn (Pán času, Broadchurch, Sherlock, Torchwood či Happy Valley) a Alice Oseman, která je autorkou oblíbeného stejnojmenného komiksu (Heartstopper), jenž vyšel v několika svazcích i v češtině (také jako Srdcerváči). Vypráví v něm příběh Charlieho (Joe Locke) z britské chlapecké střední školy, který prošel coming outem a prožívá tak nejen různé reakce svého okolí, ale i své první milostné komplikace.
Důležitá je především ústřední queer perspektiva, která odkazuje nejen k neheterosexuální orientaci, ale za hlavní kritérium určuje jinakost jako takovou. Hlavní postavy nepatří mezi „většinové“ puberťáky – Charlie je gay, Elle transdívka, Isaac introvertní knihomol (nahradil Aleda z komiksu) a Tao je ve svém projevu tak různorodý, že pro někoho, kdo nezná komiksy, představuje velkou hádanku – rozhodně však neodpovídá tradičnímu maskulinnímu modelu.
Srdcerváči
Srdcerváči
81%
Druhá řada se zaměří na Nickova staršího homofobního bratra Davida, který se nedokáže smířit s bisexualitou svého sourozence. Více prostoru by měl dostat pan Ajayi, snažící se pomáhat Charliemu. Kučeravý chlapec totiž bojuje s mentálními problémy souvisejícími s přijímáním potravy. Krom toho nás čekají reakce spolužáků a spolužaček na „vyoutování“ Charlieho a Nicka. Čeká je podpora, nebo spíše nenávistné reakce a útoky?
Srdcerváči: teaser trailer na 2. sérii | Netflix
Nick a Charlie budou dál pracovat na svém novém vztahu, Tara a Darcy musí čelit nečekaným příletižostem a Tao a Elle se pokusí zjistit, jestli by mohli být něčím víc než jen přáteli. Navíc je čekají zkoušky a školní výlet do Paříže, pak budou plánovat maturitu. Celá skupina našich přátel má před sebou řadu dalších výzev, lásky a kamarádství.
Seriál Neftlixu Srdcerváči je tak láskyplný a milý, že zaručeně dojme i zaryté homofoby
Seriály8. 6. 2022
Seriál Neftlixu Srdcerváči je tak láskyplný a milý, že zaručeně dojme i zaryté homofoby
Druhou řadu seriálu Srdcerváči si na Netflixu budeme moci pustit ve čtvrtek 3. srpna. Informoval o tom Web News Observer.
Dále se můžete podívat na žebříček nejlepších seriálů na Netlixu podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.