Eliška Slavíková po půlce sezóny v čele třídy. A nyní ji čeká Bohemia.

MIRA Racing se ohlíží za první polovinou sezony

Eliška Slavíková na čele třídy RN6

Posádka Eliška Slavíková/Jan Slavík uzavřela přejetím hustopečské cílové rampy úspěšně první polovinu letošní sezony. Plánem pro letošní rok bylo sbírat zkušenosti ve „velkém“ PSG Mistrovství ČR a zkušeností přinesla první polovina roku více než dost.

Nepřinesla pouze zkušeností jezdecké, i když ty jsou pro Elišku nejcennější, ale i zkušenosti organizační a technické. Jejich už letitá Škoda Fabia občas trucovala a posádka bojovala především s převodovkou, ale její bojovnost dovedla tým nejen do cíle všech dosud odjetých rally, ale nečekaně i na čelo průběžné klasifikace třídy RN6. Eliška sama považuje tento rok za důležitější nasbírat co nejvíce zkušeností.

,, Myslím, že s dosavadním průběhem sezony můžeme vlastně být spokojeni. Sbíráme ostré kilometry a seznamujeme se s tratěmi. Není to úplně snadné, ale cítím, že každou odjetou rally se posunuji dopředu. Samozřejmě náš výkon občas není takový, jaký bychom chtěli, občas nám do toho promluví i technika, ale beru to jako součást učení a taková je prostě rally.

 

 

Každá trať je pro mě nová, každá je úplně jiná a tak každou rally začínáme vlastně téměř od nuly. Možná je to ale právě to, co mě na tom tak baví. Poznávat nové tratě, povrchy i podmínky, které nám připraví počasí a nakonec po očku koukat jestli se nám daří dotahovat soupeře.

Ti jsou zatím ještě často rychlejší, ale udělám všechno pro to, abych se jim co nejdříve a co nejvíc přiblížila. Je moc pěkné vidět naši posádku na čele třídy, ale sama vím, že to je výsledek spíše naší bojovnosti a souhry okolností. Na rychlosti musím ještě přidat. “

Nasbírané zkušenosti již přinášejí své ovoce. Na Rally Český Krumlov předvedla Eliška parádní výkon, dokonce obsadila ve druhém průjezdu legendárních Malont ve třídě druhé místo a celkově se umístila na místě třetím. Tenhle výsledek je o to cennější, že jej dosáhla pár dní před maturitou, kterou zdárně složila.

Od podzimního semestru nastupuje na strojní fakultu na VUT v Libereci (?), obor , ?, takže automobily a motory se stanou definitivně jejím osudem…

 

Celý MIRA Racing team se už připravuje na domácí Rally Bohemia, ve které se chce představit se v tom nejlepším světle. Bohemka bude mít i zvláštní příchuť pro Honzu Slavíka, tátu a spolujezdce Elišky. „Když jsem před dvaceti lety poprvé startoval na třicátém ročníku Rally Bohemia, nikdy by mě nenapadlo, že budu startovat na jubilejním padesátém ročníku po boku Elišky. Celé mi to připadá jako krásný příběh, který ještě nekončí.“

 

Chceme tímto také poděkovat všem sponzorům a podporovatelům, kteří nám pomáhají a zároveň pozvat fanoušky na tratě Rally Bohemia.