Hlavní obsah

Michnáč odchází z Kladna, bude hrát na Slovensku za Nové Zámky

Hokejový útočník Albert Michnáč nakonec nebude pokračovat v extraligovém Kladně, přestože na něho Rytíři uplatnili opci a figuroval na týmové soupisce. Jako novou posilu ho dnes představilo vedení Nových Zámků na klubovém webu.

Foto: www.hcmotor.cz/Josef Pavlíček

Útočník Albert Michnáč odchází z Kladna

Článek

Slovenskou nejvyšší soutěž okusil čtyřiadvacetiletý pražský rodák již během sezony 2021/22, kdy hájil barvy Prešova. Následně Michnáč zamířil do Kladna, v jehož dresu odehrál 35 zápasů a připsal si dva góly a čtyři nahrávky. Další čtyři starty přidal v baráži o extraligu proti Zlínu, kterou Rytíři úspěšně zvládli.

"S klubem jsme byli ve spojení už v průběhu minulé sezony. Tehdy můj přestup nevyšel. Přestože na mě Kladno uplatnilo opci, zájem Nových Zámků stále přetrvával. Jsem moc rád, že mohu být součástí Býků," uvedl Michnáč. V minulosti oblékal dres Sparty, Karlových Varů, Českých Budějovic a Plzně.

"Na Slovensku už jsem odehrál půl sezony a řekl bych, že se mi v lize dařilo, proto mám na sebe vysoké nároky. Očekávám, že budu patřit k ofenzivním tahounům týmu," dodal Michnáč, jenž za Prešov odehrál včetně play off 42 zápasů a zaznamenal 27 bodů (14+13).

Kouč Erik Čaládi si od něho hodně slibuje. "Albert je pracovitý útočník, šikovný a silný na puku, zároveň dobře fyzicky vybavený. Ideálně tak zapadá do stylu naší aktivní hry a systému. Má velký potenciál prosadit se v naší lize, což dokázal už při působení v Prešově. Po sezoně v české extralize očekáváme, že bude tahounem našeho útoku," prohlásil Čaládi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.