Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyMuži A

Hanousek přestupuje do Ankaragucu

Třicetiletý obránce po 3,5 letech odchází ze Sparty

Sdílet

Třicetiletý obránce po třech a půl letech odchází ze Sparty, ve které během té doby nasbíral osmdesát soutěžních startů a získal trofej pro vítěze MOL Cupu. Nyní jeho budoucnost bude pokračovat v turecké Ankaragucu, kde v druhé polovině minulé sezony hostoval.
Matěj Hanousek přišel do Sparty v zimě 2019 z Jablonce a na Letné se okamžitě stal součástí základní sestavy. Během jara 2019 vstřelil také svou první ligovou branku, když se trefil v zápase proti Opavě.
I další dvě sezony pak sbíral starty v rudém dresu. Celkem za Spartu nastoupil ve FORTUNA:LIZE do 67 duelů. K tomu přidal šest utkání v evropských pohárech a sedm zápasů v MOL Cupu.
Právě v domácím poháru odehrál svůj nejvydařenější zápas ve Spartě, když Českým Budějovicím vstřelil na podzim roku 2019 dva góly a na další dva přihrál. Se svými spoluhráči pak na konci ročníku 2019/20 oslavil vítězství v MOL Cupu.
V sezoně 2021/22 Matěj hostoval v polské Wisle Krakow. V minulém ročníku vedly jeho kroky do Turecka. Nejprve nastupoval za Gaziantep, jehož ovšem ovlivnila tragická zemětřesení, která počátkem loňského února zasáhla Turecko a Sýrii. Klub se proto odhlásil z turecké nejvyšší soutěže. Pro zbytek sezony se tak Hanousek přesunul do Ankaragucu, kde odehrál 11 zápasů. Nyní se jeho působení v klubu mění v trvalý přestup.
Hany, děkujeme za všechno a ať se Ti v Turecku daří!

Další novinky