Na Julisce od Škody očekávají góly a pomoc ofenzivě. Dukle by měl také pomoci snížit tlak na střelce Matějku

Na Julisce od Škody očekávají góly a pomoc ofenzivě. Dukle by měl také pomoci snížit tlak na střelce Matějku

Druholigové Dukle se povedlo přivést z Českých Budějovic forvarda s deseti absolvovanými prvoligovými sezonami Michala Škodu, jenž tak opouští nejvyšší soutěž po 232 startech, 53 brankách a 12 gólových asistencích.

Mladší bratr Milana Škody, který si dříve zahrál také za Lilleström, Příbram, Mladou Boleslav, Viktorii Žižkov či Zbrojovku Brno, se na Julisce upsal na jeden rok s opcí na další sezonu.

"V minulé sezóně jsme gólově spoléhali na Lukáše Matějku, a když se mu nepodařilo dát gól, tak jsme měli problémy. Michal Škoda je zkušený útočník, který by nám měl pomoci snížit tlak na Lukáše," informoval na webu fkdukla.cz člen představenstva Jan Staněk.

Pakliže by oba hráli spolu, v Dejvicích by si od něj slibovali i odvedení části pozornosti soupeřovy obrany. "Očekáváme od něj góly a pomoc do ofenzivy. Zároveň si slibujeme, že jeho zkušenosti prospějí našemu mužstvu jako celku,“ doplnil funkcionář čtvrtého celku uplynulého ročníku F:NL.

Debut ve žlutém by mohla nová palebná síla trenéra Petra Rady absolvovat již druhou červencovou sobotu proti prvoligovým Pardubicím.

Jeho gólovým maximem za jeden soutěžní ročník je 10 tref, které nasázel jak v Mladé Boleslavi, tak ve Zbrojovce Brno. Mohl by na Praze 6 své osobní maximum ještě posunout?

Hanousek patřil Spartě čtyři a půl roku. Z Letné ho definitivně vykoupil až jeho třetí zahraniční klub