Pětatřicátníci jsou pro Mladou Boleslav chlapci jako květ. Kdo si zahraje v příští sezoně?

Přidat na Seznam.cz

Předevčírem podepsala Mladá Boleslav novou jednoroční smlouvu se špílmachrem Markem Matějovským a na stejnou délku angažmá se Středočeši dohodli i se stoperem Markem Suchým a brankářem Janem Šedou. Všichni tři mají jedno společné – pravděpodobně je čeká poslední sezona v první lize.

Matějovskému táhne na 42 let, Šeda je mladší o čtyři roky a Suchý má v občanském průkazu datum narození 1988. Dohromady jim je 113 let, ale to mladoboleslavský klub netrápí. Spoléhá se na jejich zkušenosti a hlavně dobrý zdravotní stav.

Šeda přišel poprvé do „Bolky“ v roce 2005 a s výjimkou tří krátkých hostování (nizozemský RKC Waalwijk, indický FC Goa a Teplice) zde zůstal dosud. To Marek Suchý má bohatší fotbalový rejstřík – Slavia Praha, Spartak Moskva, Basilej a Augsburg. Ve slávistickém dresu získal dva tituly, v Basileji ohledně celkového vítězství ve švýcarské lize se radoval dokonce čtyřikrát. Navíc má na svém kontě 44 reprezentačních zápasů, v kterých sice dal jediný gól, zato si ale často na rukáv nasazoval kapitánskou pásku. Naposledy Suchý nastoupil za národní tým v roce 2019. Rodák z Prahy patřil mezi velké talenty, např. z MS do 20 let (2007) má stříbrnou medaili.

Avšak Mladá Boleslav nepodepisuje smlouvy jen pětatřicátníky a výše. Dohodla se i se 27letým slovenským záložníkem Andrejem Kadlecem, který přichází z polského klubu Bruk-Bet Termalica Nieciecza. Zkušenosti má i z maďarské ligy (MTK Budapešť) a samozřejmě i ze slovenské nejvyšší soutěže (Žilina a Trnava).

Zdroj: redakce, fkmb.cz