InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Velká cena Tábora a Memoriál Ing. Jana Pána nabídne esa české i zahraniční atletiky

Na Velké ceně Tábora uvidí příznivci atletiky třicetiletého českého skokana do dálky Radka Jušku. , Autor: Josef Janda

Na Velké ceně Tábora uvidí příznivci atletiky třicetiletého českého skokana do dálky Radka Jušku.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Atletika Tábor pořádá v úterý 11. července jeden z nejstarších a nejlépe hodnocených atletických mítinků v České republice – Velkou cenu Tábora a Memoriál Ing. Jana Pána. Tento tradiční závod a srdcovka táborské atletiky se uskuteční jako 61. ročník. Jubilejní šedesátku oslavili atleti v roce 2021. Stadion Míru přivítá elitní atletiku po roční pauze oblečený v novém kabátě.

 

Přihlášky na mezinárodní atletický mítink se blíží ke konci a již nyní je známo několik elitních startujících. Představí se čeští rekordmani a přední závodníci národních i zahraničních tabulek. Zdeněk Stromšík, spoludržitel českého rekordu na 100 m s časem 10,16, který drží od roku 2018 právě z Velké ceny Tábora, poměří své síly se Stanislavem Jírou, s nímž má shodný letošní nejrychlejší čas 10,43 s. Napínavý souboj na 100 m očekáváme i mezi ženami, kde se představí Terezie Táborská (11,72 letošní výkon) a Jana Slaninová (11,90 letošní výkon a 11,59 osobní rekord). Terezie Táborská bude startovat i na 200 m, kde svede souboj s aktuálně nejrychlejší slovenskou závodnicí Alexandrou Bezekovou (23,75). Na start se chystá i táborská závodnice Lurdes Gloria Manuel, která jistě zasáhne do bojů zmíněných závodnic.

Avizovaný start Petra Svobody, českého rekordmana na 110 m překážek, nabídne zajímavý souboj s Portugalcem Joao Oliveirou. Oba překážkářští borci v Táboře závodili již vícekrát, například v roce 2015 i 2017, kdy si připsal Petr Svoboda vždy vítězství. Joao Oliveira splnil limit na OH 2016. Aktuálně pátá žena 100 m překážek s časem 13,53 a osobním rekordem 13,25 Markéta Štolová poměří své síly s Terezou Vokálovou, která má osobní rekord 13,29. Do bojů o prvenství jistě zasáhne i ukrajinská závodnice Nataliya Yurchuk s aktuálním časem 13,24.

Dálkařský sektor nabídne českého rekordmana Radka Jušku, který poměří své síly s Andrzejem Kuchem (Polsko, 7,72 m) a dalším Polákem Mateuszem Jopekem (7,78 m). Další čtyři čeští závodníci mají přes 7 metrů. Radek Juška aktuálně vede národní tabulky s výkonem 7,96 m. Pořadatelé věří, že dálkaři prolomí 8metrovou hranici. Výškařka Micheala Hrubá se tentokrát představí v sektoru trojskoku (osobní rekord 13,38), kde se o prvenství popere mimo jiné s Emmou Maštalířovou, třetí ženou aktuálních českých tabulek s výkonem 13,31 a osobním rekordem 13,48.

Talentovaná dvojčata Michal a Jakub Forejtovi poměří své síly v hodu diskem. Michal je druhý v letošních tabulkách (61,28) a Jakub třetí (57,50). V oštěpařském sektoru uvidíme Petru Andrejskovou, šestou ženu aktuálních českých tabulek s výkonem 57,20. Mezi muži se představí slovenský lídr oštěpařských tabulek (77,40) Maxmilián Slezak.

Memoriálový závod na 800 m přinese česko-slovenský souboj tří nejlepších Slováků s českými závodníky. V jednání jsou další atletky i atleti, kteří by ještě mohli rozšířit kvalitní startovní pole, a tím promluvit do bojů o prvenství vypsaných disciplín.

Předprogram začíná v 16.30 hodin a hlavní program zahájením v 18.00 hodin. Vstupné je zdarma. Nenechte si ujít skvělou atletickou podívanou a přijďte si užít tento tradiční mítink s Atletikou Tábor.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace