Hlavní obsah

Beachvolejbalisté Šépka a Semerád v Gstaadu podruhé prohráli

Aktualizováno

Beachvolejbalisté Jakub Šépka s Tomášem Semerádem prohráli na turnaji Pro Tour Elite v Gstaadu po úspěšné kvalifikaci všechny tři zápasy ve skupině a do play off se neprobojovali. Dnes nejprve podlehli americkému páru Andy Benesh, Miles Partain 0:2 na sety a následně po velkém boji v závěru i světovým jedničkám Norům Andersi Molovi a Christianu Sörumovi.

Foto: FIVB

Plážoví volejbalisté Jakub Šépka s Tomášem Semerádem. Ilustrační foto.

Článek

Dvacetiletý Semerád a o rok starší Šépka ve čtvrtek na úvod skupiny A těsně prohráli s Nizozemci Alexanderem Brouwerem a Robertem Meeuwsenem. Porážka s Američany, kteří na červnovém turnaji v Ostravě obsadili třetí místo, byla mnohem jednoznačnější - Benesh a Partain zvítězili 21:11 a 21:10.

Favorizovaní Norové Mol a Sörum zatím na písku ve švýcarském horském středisku příliš nezářili. Američanům podlehli a Brouwera s Meeuwsenem porazili až 21:19 ve třetím setu. Dnes měli namále i v závěru proti mladé české dvojici, ale od stavu 18:19 Šépku se Semerádem k setbolu nepustili a vybojovali si postup.

Nejlepší domácí pár Ondřej Perušič, David Schweiner v Gstaadu nestartuje kvůli Perušičově zranění. Loni na tamním písku vybojovali stříbro.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Gstaadu (Švýcarsko):
Muži - skupina A:
Partain, Benesh (9-USA) - ŠÉPKA, SEMERÁD (16-ČR) 2:0 (11, 10),
A. Mol, Sörum (1-Nor.) - ŠÉPKA, SEMERÁD 2:0 (12, 20).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.