V sousedském domě Libuše uprostřed Janova vrcholí umělecký festival Štkaní
Martin Dočkal se posprejování svého vozu nedočkal. Co vytvořili umělci, bude i pro něj překvapením. Foto: jip
Litvínov

Litvínov – Poněkud stranou pozornosti probíhal po celý týden na janovském sídlišti další kulturní festival, konkrétně 16. ročník Štkaní. Dvě desítky umělců našly ve vile Libuši azyl a undergroundové podmínky pro tvoření. Dnes večer se chystá workshop videomappingu a ještě před ním přednáška.

„Štkaní je umělecké sympózium, na kterém se setkávají nejrůznější umělci, každý rok jinde. A letos si vybrali už podruhé naši Libuši. Během týdne vzniknou obrazy, bude se tvořit hudba či audiovizuální věci, je to opravdu velmi různorodé," představil stručně festival Petr Globočník. Dopředu se nikdy neví, co během týdne vznikne, téma není stanovené. Svůj vůz pro tvorbu umělcům zanechal například Martin Dočkal z Prahy. Nakoupil spreje a šablonu mandaly pro případnou inspiraci. Výsledek? „Auto je pořád zelené, právě mi volali, že posprejovali něco jiného," uvedl pobaveně Martin Dočkal. Sám tak bude překvapen, co vlastně tvůrci přetvořili.

Spolek Štkaní si zakládá také propojování umělců mezi sebou i s veřejností. Důkazem toho je páteční přednáška Terezy Novákové z Neolokátor.cz a následný workshop videomappingu s Josefem Kortanem. 

V sobotu vše vyvrcholí představením celotýdenní tvorby pro veřejnost, a to v 17 hodin ve vile Libuše.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru