Kdo je stále bez angažmá? Chance liga (2. část)

8. července 2023, 12:40

Marek Hedbávný

Zhruba za dva týdny se prvoligové týmy začnou připravovat na ledě. A pokud ještě hodlají svůj kádr posílit, stále mají z čeho vybírat. Ve druhé části článku se věnujeme útočníkům, kteří zůstávají na trhu.

Poznámka: Je možné, že někteří hráči ze seznamu už angažmá sehnali, jen o jejich příchodu nové kluby ještě neinformovaly.

Brankáři a obránci

Útočníci

Tomáš VILDUMETZ (24 let)
Má ojedinělý ofenzivní talent, ostatně už dvakrát se v prvoligové kariéře přehoupl přes hranici čtyřiceti bodů, ale... Je svérázný a v defenzivě má mezery. Celá loňská sezona se mu nepovedla, dokonce ani návrat do Šumperka nepříznivě vyvíjející se ročník neotočil. Nadále však platí, že pro nový tým může být rozdílovým hráčem. 

Komu by se hodil? Vildumetz pochází z Karlových Varů, nabízel by se proto Sokolov, jenže ten už má prý kádr uzavřený. Takže co třeba Prostějov? Asistentem u Jestřábů je nově Lukáš Majer, jenž Vildumetze dobře zná ze Šumperka.

Václav KARABÁČEK (27 let)
Karabáček skončil v Českých Budějovicích, kde letos ve 33 zápasech nezískal ani bod. Vše si vynahradil na hostování v Jihlavě, kde pro změnu nasbíral ohromujících šestnáct bodů ve dvanácti utkáních (a mimochodem se stal nejlepším hráčem Chance ligy za měsíc únor). 

Komu by se hodil? Slavia letos přilákala do svého kádru několik pražských rodáků: Dušana Žovince, Jiřího Průžka nebo Filipa Eliáše. A Karabáček rovněž pochází z Prahy. A není potřeba dodávat, jak obrovskou posilou by pro sešívané byl...

Roman PŠURNÝ (37 let)
Kariéra jedné z nejvýraznějších postav první ligy v uplynulé dekádě se chýlí ke konci. Asi už okolo něj nepostavíte celé mužstvo, třeba v pozici druhého centra ale může být mimořádně užitečný.

Komu by se hodil? Dřívější rozchod s Přerovem nebyl zrovna poklidný, pokud by na něj ale obě strany daly zapomenout, mohla by to být výhra pro všechny. V jeho rodném Zlíně už na centru asi prostor není.

Markus KORKIAKOSKI (31 let)
Na loňskou sezonu by nejradši zapomněl: nevyšla mu štace v Polsku a pak nepřesvědčil ani v Kolíně. Je zřejmé, že ze svých finančních požadavků bude muset slevit.

Komu by se hodil? Návrat do Litoměřic, kde v minulosti trhal prvoligové rekordy, by ho mohl po složité sezoně zase nakopnout. 

Jan DUFEK (26 let)
Kariéra jako na houpačce. V mládí patřil k velkým talentům, přechod mezi muže mu ovšem chvíli trval. Pak ale zazářil ve Zlíně a dostal se až do reprezentace. Jenže potom křivka jeho kariéry zase začala klesat: loni ztratil místo v extralize a sezonu dohrál v Porubě.

Komu by se hodil? Kariérní rok zažil u Beranů, kteří stále hledají rozdílové posily – a Dufek by takovou mohl být.

Adam ZEMAN (31 let)
Pryč jsou časy, kdy v první lize sbíral bod na zápas, na druhou stranu se zase začaly více projevovat jiné Zemanovy přednosti: zvládá třeba oslabení a dobrým bruslením umí na ledě vyvolat rozruch.

Komu by se hodil? S mateřskou Jihlavou se rozešel v roce 2020, teď možná nastal ideální část na návrat. Dukla potřebuje důstojně zvládnout období v azylu a Zeman by mohl pomoct k udržení vysoko nastavené laťky.

Matěj ZADRAŽIL (29 let)
V Sokolově se překvapivě rozhodli vydat jiným směrem a se svým odchovancem neprodloužili smlouvu. V minulosti se mu dařilo třeba v Jihlavě, jenže tam mají vinou složité situace ohledně stadionu hodně napjatý rozpočet. Nebylo by proto překvapením, kdyby silový centr poprvé v kariéře zamířil za hranice. 

Komu by se hodil? Sestava Litoměřic zatím budí lehké rozpaky, udržet se v popředí Chance ligy budou mít těžké, takže zkušený forvard typu Zadražila by jim mohl pomoct.  

Radek ČÍP (31 let)
Číp je typickým powerforvardem, který do všeho vletí po hlavě. Je prototypem hráče na play off, a takových na trhu obvykle moc nebývá.

Komu by se hodil? Ve Znojmě odehrál – ještě v EBEL – čtyři parádní sezony. Nebude překvapením, pokud se upíše právě Orlům, kteří zatím kromě Radima Matuše nepřivedli žádnou útočnou posilu.

Lukáš NEDVÍDEK (29 let)
50 bodů v sezoně 2018/2019, 45 bodů v ročníku 2019/2020. Nedvídek tehdy patřil k nejlepším útočníků v lize. Navíc jeho hra nebyla založená jen na produktivitě, byl typickým příkladem two-way centra a měl skvělé defenzivní analytické statistiky. Jenže letošní sezona Nedvídkovi vůbec nesedla, a proto to má při shánění nového angažmá složitější.

Komu by se hodil? Kdysi v Třebíči mu to skvěle klapalo s Martinem Šťovíčkem. Možná by stálo za to, aby se Znojmo pokusilo tuhle spolupráci oprášit. 

Filip DVOŘÁK (26 let)
Po dlouhých sedmi sezonách v Přerově hledá novou výzvu. To, že Zubrům zůstával tak dlouho věrný, svědčí o jeho charakteru: je to profík a srdcař. Herně je to pak ideální borec do checking-line.

Komu by se hodil? Pozice prvních tří centrů má Třebíč vyřešené, po odchodu Vojtěcha Šilhavého ale stále mají prostor ve čtvrté formaci. Dvořákův podpis s Horáckou Slavií by dával smysl i s ohledem na to, že ho z Brna dobře zná trenér Kamil Pokorný.

Další útočníci bez angažmá: Marek Švec, Michal Poletín, Vojtěch Šilhavý, Michal Machač, Jiří Karafiát, Miroslav Juda, Matěj Zabloudil...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz