Harry a Meghan si vydáním knihy u veřejnosti pohoršili. Teď je princ populárnější než bratr William

Britská královská rodina se v posledních měsících mohla na vlastní kůži přesvědčit, jak vrtkavá je popularita u veřejnosti. Princ Harry a vévodkyně Meghan si po vydání knihy Náhradník nevedli příliš dobře, nyní je ale britský zástupce královské rodiny překvapivě populárnější, než jeho bratr William.

Podle serveru Newsweek je princ Harry nyní v Americe populárnější než princ William, sedm měsíců poté, co jeho monografie zapřičinila propad v oblíbenosti u veřejnosti.

Vévodu ze Sussexu si během druhého čtvrtletí roku 2023 oblíbilo 48 procent lidí, naopak v lásce ho nemá 24 procent, vyplývá z údajů shromážděných YouGov. Princ William se za stejné tříměsíční období líbil 43 procentům veřejnosti, znelíbil se naopak 21 procentům.

Lépe než její manžel je na tom i vévodkyně Kate Middletonová, kterou má v oblibě 46 procent lidí. Nelíbí se naopak pouze 11 procentům.

Server připomíná, že údaje byly nashromážděny mezi 1 500 respondenty od dubna do června, což je odlišná metodika oproti standardním průzkumům, které obvykle trvají několik dní.

Největšího propadu oblíbenosti se členové královské rodiny dočkali po vydání knihy Náhradník, který zasáhl i Kate a Wiliama, ačkoli se zpočátku zdálo, že největší dopad měl na Harryho a Meghan.

Nový průzkum oblíbenosti je tak alespoň pro Harryho vítanou podporou, zejména po krachu jeho smlouvy se Spotify. Tu Harry a Meghan ukončili v červnu, načež se v ohrožení ocitlo i partnerství s Netflixem. 

Podle Sky News kooperace skončila, protože královský pár nevytvářel dostatek obsahu. Od podepsání mnohamilionové smlouvy před necelými třemi lety totiž vzniklo jen dvanáct epizod podcastu, hosty byly například zpěvačka Mariah Careyová či tenistka Serena Wiliamsová. 

Hvězdná dvojice patřila mezi nejdůležitější osobnosti, které na konci roku 2020 oznámily dohodu o exkluzivní spolupráci se zmíněnou službou. Spotify tehdy uvedl, že dvojice pro ni bude uvádět a vytvářet podcasty.

Částečnou nespokojenost ale dává najevo také Netflix. Přestože šestidílná dokumentární série o páru byla nejsledovanějším dokumentem na platformě, zástupci firmy podle informací britského deníku The Sun řeší, zdali hvězdnému páru vyplatí druhou polovinu lukrativního kontraktu ve výši 81 milionů liber.

Související

Více souvisejících

Princ Harry Meghan Markleová Princ William

Aktuálně se děje

před 55 minutami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 1 hodinou

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Neapol zasáhlo nejsilnější zemětřesení za 40 let. Itálie upravuje plány evakuace

Italskou Neapol v pondělí večer zasáhlo zemětřesení o síle 4,4 stupně. Podle italských médií šlo o nejsilnější otřesy v oblasti za posledních 40 letech. Způsobily mírné škody v Neapoli i v epicentru, jímž bylo město Pozzuoli. Evidovány jsou praskliny ve zdech či spadlé římsy, uvedl mluvčí hasičů pro CNN. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy