Reklama:

Včera jsem jedl… Petr Šidlo, letní edice (8321 kcal)

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Výživa

Včera jsem jedl… Martin Homola, trojbojař
(4124 kcal)
Bez stravy není regenerace a bez regenerace není výkon. Proto Vás v této sérii seznámím s jídelníčkem sportovců rozličných odvětví, v nichž využívají činku, ať už jako primární nástroj, nebo jen jako doplněk. Mé zadání pro ně bylo jednoduché: "Napiš mi, co jsi jedl, a chci, abys byl stoprocentně upřímný."

Mimo tréninkové vlogy jsou asi ze světa fitness nejpopulárnější "All Day of Eating" videa, kde nám sportovec ukáže, co celý den jí. Já Vám to chci poskytnout v textové formě, takže si to můžete přečíst třeba v autobuse za pár minut a nevyplácat si data.

Máme tu léto, čas dovolených, zmrzliny a možná i oroseného piva. Jarní sezóna skončila a ta podzimní je ještě v dáli. Je čas trochu žít a pro každého to znamená něco jiného. Něco si povolí více, jiný méně. Dneska se koukneme na to, jak si na své středomořské dovolené užívá bývalý Elite Pro těžkotonážní kulturista, který se aktuálně pokouší o zisk profesionální karty v NPC. Striktnost nadevše, tak Péťu znám. Ale zároveň je i člověk, který ví, když potřebuje vracet. Ať už okolí, nebo sám sobě. A teď právě vrací oběma stranám. Je se svou fantastickou a tolerantní přítelkyni na zasloužené dovolené a dopřává si všeho, co mu jen ten vzácný čas nabízí. A co Vy? Jak vy trávíte léto?

Včera jsem jedl... Petr Šidlo, letní edice (118 kg)
jídlo složení výživové hodnoty
snídaně vejce (10)
toast (5)
žampiony (100 g)
slanina
jahodový jogurt
cereálie (70 g)
donut
croissant (2)
bluma (3)
palačinky (2)
topping
2980 kcal
117 g bílkovin
299 g sacharidů
142 g tuků
oběd brambory (300 g)
mleté hovězí (300 g)
treska (150 g)
těstoviny (100 g)
žampiony
lasagne (200 g)
zmrzlina
koláč
2622 kcal
124 g bílkovin
313 g sacharidů
92 g tuků
večeře brambory (300 g)
losos (200 g)
zelenina
kuřecí steak (200 g)
rýže (200 g)
pizza
zmrzlina
2719 kcal
142 g bílkovin
338 g sacharidů
87 g tuků
celkem 8321 kcal
383 g bílkovin
951 g sacharidů
321 g tuků


Petr Šidlo a jeho aktuální přístup k výživě

V jaké fázi přípravy se aktuálně nacházíš?

Aktuálně se nacházím v posledním týdnu šestitýdenní odpočinkové fáze před zahájením objemové přípravy. O to zajímavější je tento týden, kdy jsem na dovolené, netrénuji a i stravu jsem opravdu povolil, jelikož žijeme jen jednou a já si dovolenou chci opravdu užít se vším všudy. A s dobrým jídlem v žaludku jsou ty prožitky o to lepší.

Je tebou zmíněný jídelníček standardem posledních týdnů?

Absolutně vůbec. Jak už jsem psal, jsem na dovolené a já jsem typ člověka, který si opravdu padesát jedná týdnů v roce vaří. Nicméně velice rád si od toho odpočinu a all inclusive na hotelu je na to jak dělané. (smích) Každopádně je tu opravdu široká škála jídel na výběr. Jde tu opravdu jíst jen kvalitně. To, že to prokládám cheatem, je jen má rozmlsanost. Jelikož jsem zvyklý mít sedm až osm jídel denně a tady to musím vmáčknout do tří, tak jsou porce velice výživné. První dvě porce jedu zásadně kvalitně. Ovšem od třetího nášupu se to vždy zvrhne. (smích) Člověk chodí, všude ty lahůdky, zmrzlinky, no nedej si. (smích) Spousta kulturistů ani na dovolené nepovolí, leze jim do hlavy, že se trochu zalejí, něco málo přiberou. Mně je to jedno. Vím, že je to jeden týden, a jak se vrátím, začíná příprava, a abych si kazil dovolenou mindráky, mi přijde zbytečné.

All inclusive dovolená Petra Šidla

Jak moc důkladně počítáš makroživiny nebo kalorie?

Kalorie upřímně vůbec, sám jsem zvědavý, kolik z toho bude teď. (smích) Makroživiny klasicky pořád. Ať je objem, nebo dieta. Podle toho, kam se člověk chce posunout, tím způsobem musí upravovat své makroživiny. Já jsem ten typ, co potřebuje opravdu hodně jíst, aby v objemu nabral, takže se dostávám klidně k tisíci sacharidům denně. Bílkovinu z čistých zdrojů držím minimálně na 3 g/kg tělesné váhy, ať je objem, či dieta, a tuky upravuji podle fáze přípravy, ve které se nacházím. Ale nikdy nemám nula tuků, vždy minimálně padesát až sedmdesát.

Jak často si dopřeješ volné jídlo?

Opět záleží na tom, kde se v přípravě nacházím. V objemu to není moc často, jelikož jídla je opravdu hodně a člověk nemá potom moc ani chuť. V dietě pak podle toho, jak tělo potřebuje a reaguje, ale většinou je to tak jednou za týden nebo za čtrnáct dní.

Petr Šidlo s Petrem Polákem

Snažíš se předcházet problémům s trávením? Popřípadě jak?

Jelikož jím opravdu hodně, tak jsem občas měl problém s průjmy. Jednou za čas je trávení přece jen unavené a může se to takto projevit. Kvůli tomu jsem zařadil denně 50 až 100 g 90% hořké čokolády. Od té doby jsem s tím neměl problém. Samozřejmě dávám další věci na podporu trávení, jako třeba chlorelu nebo spirulinu. Občas, když mám problémy s překyselením žaludku, tak začnu užívat jablečný ocet, ale to se mi naštěstí často nestává.

Nejoblíbenější fit jídlo a nejoblíbenější cheat?

Fit jídlo jsou batáty s hovězím masem, to je opravdu jídlo, na kterém si pochutnám. Cheat jídla? Těch je hodně, nejsem schopný vybrat. (smích)

Jsou potraviny, které vůbec nejíš, a proč?

Vůbec nejím třeba ovesné vločky, které jsou za mě nutričně výborné a vůbec nic proti nim nemám, ba naopak je doporučuji do jídelníčku. Každopádně u mě i malé množství způsobí obrovskou nafouklost a plynatost a celý den mám pak trávení na… Pravděpodobně to bude nějaká intolerance na lepek, ale nezjišťoval jsem to.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

12.07.08:44Quilty - Dobrý rozhovor,Petr je sympatický borec a to se cení a ať ..
10.07.16:55MilanT - Tomu rikam objem!
Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie