Slovácké léto skončilo. Nejvíc bavil Pokáč, Kapitán Demo a IMT Smile

Večerní atmosféra. Foto: Kateřina Nosková
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – 16. ročník Slováckého léta je minulostí. Desetidenní festival sportu, hudby a zábavy nabídl desítku koncertů, téměř dvacítku turnajů pro stovky sportovců a spoustu doprovodného programu včetně novinek, které se u návštěvníků setkaly s úspěchem.

Festival plný rockových koncertů letos netradičně zahájily tóny symfonické básně Vltava Bedřicha Smetany, když v pátek 30. června vystoupily přímo na Masarykově náměstí děti ze ZUŠ Uherské Hradiště pod vedením Veroniky Kaštánkové. Následovala atraktivní módní přehlídka plavek, spodního prádla a sportovního oblečení.

Už v sobotu 1. července dopoledne si svou premiéru na Slováckém létě odbyly Trhy UH – v Jezuitské zahradě se sešla více než čtyřicítka prodejců kvalitních lokálních produktů a za příjemného počasí si tam našly cestu stovky návštěvníků. Přesně o týden později se tamtéž uskutečnil Mint Market – populární trhy s výrobky mladých nadějných designérů se v Uherském Hradišti v rámci Slováckého léta konaly vůbec poprvé.

Naším cílem je, aby ožilo celé město a každý návštěvník si na Slováckém létě našel to, co ho bude bavit. Trhy UH i Mint Market toto splnily na výbornou,“ měl radost zakladatel festivalu Marek Pochylý.

Hradiště, máš moje srdce,“ vzkázal Kapitán Demo

Nejnavštěvovanější částí Slováckého léta bývají koncerty na Masarykově náměstí, které jsou přístupné zdarma, a pravidelně nabízí špičku české a slovenské hudební scény. Letos Slovácké léto hostilo Mňágu a Žďorp, Tabák – Kabát revival, Argemu, Polemic nebo Reflexy.

Potřetí se na Slovácké léto s velkým úspěchem vrátil Pokáč, po dlouhých letech organizátoři splnili přání fanoušků a do Uherského Hradiště přivezli slovenskou kapelu IMT Smile. Premiéru měl na Slováckém létě i Kapitán Demo. „Jsem nadšený. Všechno funguje, jsou tady skvělí lidi. Hradiště, máš moje srdce,“ řekl Kapitán Demo, pod jehož obrovitou maskou se skrývá hudebník Jiří Burian.

Každý večer se nám podařilo kompletně zaplnit náměstí, počty návštěvníků koncertů tak jdou do desetitisíců,“ prozradil Marek Pochylý.

Turnaje přilákaly téměř tisícovku sportovců

Slovácké léto letos opět nabídlo pestrou škálu sportovních aktivit od beachvolejbalového turnaje pro profesionály přes běhy, cyklistiku, spikeball nebo pétanque až po šifrovačku či Nordic Walking. Nechyběly ani dětské dny plné aktivní zábavy, sportovní příměstský tábor, hromadná in-line vyjížďka podvečerním městem, možnost půjčit si koloběžku, absolvovat Fitness Day nebo Jumping Maraton.

Slovácké léto bývá jediný turnaj u nás, který má centrkurt na náměstí, občas snad jen mistrovství republiky. Na české poměry je Slovácké léto opravdu unikát. My hráči jsme moc rádi, že aspoň jeden takový turnaj v Česku máme,“ pochvaloval si Český pohár mužů v beachvolejbale Matyáš Džavoronok, který si spolu s parťákem Václavem Berčíkem odvezl z Uherského Hradiště bronz.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x