Dnes Pátek - oblacno 15°C
Zítra Sobota - obcasny-dest 16°C
Pátek 17. 5. 2024
Svátek má Aneta
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Na Malostranském náměstí začala fungovat pobočka Pošta Partner
Pobočka Pošta Partner je v podloubí na Malostranském náměstí. Foto: P1

Na Malostranském náměstí začala fungovat pobočka Pošta Partner

V sousedství Malostranské besedy na Malostranském náměstí byla v pondělí otevřena Pošta Partner, která nahradila zrušenou provozovnu v nedaleké Josefské ulici.

Pobočka Pošta Partner nabízí prakticky veškeré služby standardní pošty. Nefunguje zde pouze Czechpoint a možnost podání smluv. Lidé si zde tak mohou například vybrat důchod, zaplatit složenky nebo vyzvednout či poslat balík. Otevřeno je každý všední den. V pondělí a ve středu od 12 do 18 hodin, v ostatní dny od 8:00 do 14:00. 

U zrušení nerentabilní pošty v Josefské ulici věděla radnice Prahy 1 už od loňska, tedy ještě před tím, než Česká pošta ohlásila rozsáhlé rušení poboček. Tím se mohla na situaci  připravit a jednat s předstihem o náhradě. 

„Musím ocenit, že práce na zachovávání poboček začala s výrazným předstihem, a tak se nestalo, že by v případě Malé Strany došlo k nějakému výpadku poštovních služeb,“ chválila starostka první městské části Terezie Radoměřská (TOP 09).       

„Zaznamenala jsem pozitivní reakce od sousedů z Malé Strany, jsou spokojeni, že se podařilo vyjednat pokračování služeb. Vyhovuje jim také dobrá dopravní dostupnost,“ dodala. 

Slavnostního pondělního otevření se zúčastnili také radní Karel Grabein Procházka (ANO) a předseda Výboru pro participaci a participativní rozpočet Martin Motl. „Díky efektivní spolupráci se starostkou, Radou městské části i vedením České pošty jsme mohli v relativně rychlém čase dosáhnout kýženého výsledku,“ prohlásil Motl. 

„Pobočku provozuje franšízant, který si platí energie a další náklady. Po toce to s ním vyhodnotíme a dohodneme se na dalším postupu. Současný vklad Prahy 1 je poskytnutí tohoto nebytového prostoru, který bychom jinak mohli komerčně pronajmout,“ dodal. 

Podle Grabeina Procházky Praha 1 pracuje na řešení situace zrušené pobočky v Kaprově ulici. „V kooperaci s vedením Prahy je ve hře přesunutí pobočky do blízkosti budovy magistrát,“ sdělil.


Autor: puc

Praha 4 hledá členy do komise pro Eurovolby

Dnes ve 14:47

Praha 4 uvítá na doplnění komisí pro Eurovolby 2024 nové zájemce o členství. Vhodné je i pro studenty 18+ a zdatnější seniory. Bydliště na Praze 4 není podmínkou.

Praha 13: Pomozte zajistit hladký průběh voleb

Dnes v 10:46

Ve dnech 7. a 8. června proběhnou volby do Evropského parlamentu. Volební komise, které zajišťují průběh hlasování a následné sčítání hlasů, nejsou dosud plně obsazeny.

Hasiči zasahovali u převráceného návěsu

Včera ve 21:55

Ve čtvrtek 16. května od 18:45 hodin zasahovali hasiči ze dvou stanic v ulici Českobrodská v Praze 10. Převrátil se tam plně naložený návěs. Hasiči museli vyložit náklad před jeho vyproštěním.

Poslední rozloučení s Harapesem bude v Národním divadle

Včera v 18:25

Poslední rozloučení s tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem, který zemřel ve středu ve věku 77 let, se uskuteční 27. května v poledne v Národním divadle (ND). Informoval o tom mluvčí ND Tomáš Staněk. Harapes, který byl dlouholetým baletním sólistou Národního divadla a později baletní soubor...

Nadační fond Dvojka srdcem opět nabízí příspěvek dětem na letní tábory

Včera v 07:19

S blížícím se obdobím letních prázdnin přichází Nadační fond Dvojka srdcem s nabídkou pomoci pro rodiny s dětmi, které si nemohou dovolit poslat děti na tábory.

Další články
Nahoru