InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Veselská ozvěna: Chrámový sbor

    neděle 9.6 19:00 - Kostel svatého Kříže Veselí nad Lužnicí

    Zahajovací koncert.

  • Komentovaní prohlídka

    neděle 9.6 14:00 - Kozí hrádek Sezimovo Ústí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Krumlov bude bez architekta. Rozvoj města to podle vedení radnice neohrozí

ČESKÝ KRUMLOV - Město Český Krumlov se rozhodlo ukončit spolupráci s Ondřejem Bustou, který v pozici městského architekta v několika posledních letech vykonával konzultační činnosti pro samosprávu i městský úřad. Smlouva skončí v srpnu. Důvodem k ukončení spolupráce byly rozdílné pohledy radních a městské ho architekta na rozsah a způsob spolupráce.

„Vedení města si uvědomuje, že Český Krumlov bude do budoucna potřebovat odbornou spolupráci v otázkách rozvoje města. Ale v současné situaci, kdy je v zastupitelstvu několik odborníků v oblasti strategického plánování, územního plánování a stavebního rozvoje města, není tato otázka aktuální," sdělil místostarosta Robin Schinko.

Ukončení spolupráce nebude mít podle místostarosty negativní vliv na další rozvoj aktivit v oblasti rozvoje města, například realizaci nových území pro bydlení, na která obyvatelé Krumlova netrpělivě čekají.

Časem se město ale nejspíš přece jen poohlédne po novém městském architektovi. „Do budoucna budeme muset nejprve lépe definovat jeho postavení a úkoly ve struktuře města a také nastavit efektivní způsoby komunikace. Teprve poté budeme moci hledat vhodného kandidáta," naznačil Robin Schinko.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace