Je, nebo není v Albrechtické ubytovna? Majitel budovy: Do toho vám nic není
Co bude s bývalým zdravotním střediskem v Albrechtické? Foto: Jakub Zápotocký
Most

Most – Červená omítka z řady míst fasády již opadala, stará původní okna bývají otevřená. Víc než stav zrušeného zdravotního střediska v Albrechtické ulici pálí obyvatele okolních domů otázka, co s budovou bude. O přestavbě střediska na ubytovnu nechtějí slyšet ani místní, ani radnice. To ale majitele netrápí.

„Když se večer svítí, jsou vidět polozařízené pokojíčky. Vidím, že tam někdo bydlí," informoval server E-Mostecko.cz čtenář, který zaslal fotky. Tuto neděli zaznamenal další aktivitu: „Venku je vystěhovaný nábytek a probíhá zde úprava pokojů."

 

Albrechtická v noci

Foto: Čtenář

 

Majitelem bývalého zdravotního střediska je podnikatel Kamil Trčálek. Se svými záměry budovat v odkoupených budovách ubytovny po celých severních Čechách narazil např. už v Lounech, kde chtěl ubytovnu z bývalého úřadu práce. Město se bránilo stavební uzávěrou na ubytovací služby vyhlášené do přijetí nového územního plánu. Ani v Mostě nemá dobré jméno. „Nesouhlasíme, aby v daném objektu vznikla jakákoli ubytovna, a využijeme všech zákonných možností a postupů, abychom tomu zabránili,“ vyjádřil se primátor Most Marek Hrvol.

 

skříňky Albrechtická

Po víkendové akci zbyla u vchodu jen jedna skříňka. Foto: Kuba Zápotocký

 

Podle mluvčí magistrátu Aleny Sedláčkové mostecký magistrát vydal v únoru letošního roku negativní stanovisko ke změně užívání stavby původního zdravotního střediska v Albrechtické ulici, č.p. 1075, kde došlo k výstavbě bytových jednotek, které svým charakterem připomínaly ubytovací zařízení. Věci se nadále zabývá odbor stavebního úřadu mosteckého magistrátu. Ten 24. května učinil výzvu vlastníkovi stavby, aby bezodkladně, nejpozději do 20. června, zjednal nápravu, neboť shledal, že objekt skutečně není užíván za účelem uvedeným v kolaudačním rozhodnutí. Stavební úřad následně provede kontrolní prohlídku pro zjištění, zda došlo k nápravě. Dále stavební úřad bude postupovat dle platných právních předpisů.

 

Albrechtická deky 2

 

Obyvatelé okolních domů vidí důkazy o obydlení budovy každý den. Foto: Jakub Zápotocký

Oslovený podnikatel Kamil Trčálek se o svých záměrech s budovou odmítl bavit: „Pronajal jsem to a co si tam kdo dělá, do toho vám nic není a s nikým se o tom bavit nebudu."

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru